dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Verscherpte Controles bij Importeurs van basisgoederen

lees ook ...

Rest returns to the soldiers, a new union forms

A new labor union inside the defense industry has registered, or calm appears to have just returned to the National Army (NL) as the Ministry of Defense and the Association for the Legal Position of M...

Er zullen vanaf de  volgende week verscherpte controles gehouden worden bij importeurs en (tussen)leveranciers van basisgoederen.  De Belastingdienst en de Economische Controle Dienst (ECD) zijn met deze controles belast. Bovengenoemde ondernemers zullen  ingaande maandag 7 juni daarover aankondigingen  ontvangen.

Er worden specifiek basisgoederen gecontroleerd omdat deze goederen onder prijsregulering vallen en de importeurs vrijstelling hebben van invoerrechten. Importeurs moeten dus groothandelsprijzen, zoals vastgesteld door het ministerie van Economische Zaken, hanteren. Daarbij wordt uitgegaan van een bepaalde winstmarge. In de praktijk blijkt echter dat winkeliers vaak een groothandelsprijs betalen die hoger is dan de vastgestelde prijs. Daarbij wordt door de winkelier veelal een factuur van een tussenpersoon overlegd.

Op basis van analyses is tot uiting gekomen dat in de keten van basisgoederen van import tot en met de distributie extra winsten worden gemaakt. Over deze winsten dient uiteraard belasting te worden betaald. Dit gegeven is aanleiding voor de Belastingdienst om extra controles op te starten bij zowel importeurs als tussenpersonen.

Bij de verscherpte controles zal worden nagegaan of de vastgestelde prijzen van deze goederen worden gehanteerd en de verkopen administratief juist worden verantwoord. Er zal ook controle plaatsvinden van de financiële administratie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerscherpte Controles bij Importeurs van basisgoederen