zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Verscherpte actie van de bond van Stichting Volkshuisvesting werpt vruchten af

lees ook ...

Sport binnenland krijgt ondersteuning ROS

De sportcoördinator van Brokopondo, Rivaldo Finisie van de Brokopondo Slagbal Bond  heeft op 17 januari jongstleden het directoraat Sportzaken bezocht. Er werd gesproken over de finale en halve finale...

De bond van Stichting Volkshuisvesting onderleiding van Michael Sallons, is al bijkans 2 weken in een sitdown actie. Zij hebben sedert april een wensen pakket ingediend voor het onderhandelen over secundaire voorzienningen en loonsverhoging. De directeur van Sociale Zaken moet echter eerst mandaat krijgen van minister Uraiqit Ramsaran van Sociale zaken en Volkshuisvesting, alvorens hij met de bond om de tafel kan.

Dit is nu al 4 maanden terug dat de bond haar wensen kenbaar heeft gemaakt en nogsteeds niet is ontvagen voor een gesprek. Het is recentelijk bekend gemaakt dat de poort tot het terrein van volkshuisvesting door onbekenden op slot is gedaan, met daarop slechts leden van de bond. De directeur en staf van Stichting Volkshuisvesting hadden geen toegang tot het terrein. De leden zijn uiteindelijk ontvangen door de directeur en hebben de verscherpte aktie opgeschort, maar de sitdown actie vind nog plaats.

Zij hebben met de minister afgesproken dat de directeur toestemming krijgt om de huurbedragen van de huizen, die de stichting toebehoren, aan te passen. Zij hopen binnen 2 weken antwoord te krijgen hierop tot dan duurt de sitdown actie voort. De directeur heeft aangegeven niet te kunnen voldoen aan de wens van loonverhoging omdat de stichting geen geld heeft hiervoor vanwege te weinig inkomen. Dit komt onder anderen door een te lage huurbedrag voor de huizen van de stichting. Deze bedraagt momenteel srd40 per maand en dekt de kosten van de stichting niet.  Ze zijn verder overeengekomen dat het personeel een overbruggings toelage van SRD1000 zal ontvangen vanaf juli tot december. Dit in afwachting op de CAO onderhandelingen van januari 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerscherpte actie van de bond van Stichting Volkshuisvesting werpt vruchten af