vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Verscherpte actie van de bond van Stichting Volkshuisvesting werpt vruchten af

lees ook ...

VSB en Nederlandse ambassade overleggen over private sector ...

In een recente uitwisseling tussen de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade, waaronder ambassadeur Walter Oostelbos en Virendya Battja, Senior Eco...

De bond van Stichting Volkshuisvesting onderleiding van Michael Sallons, is al bijkans 2 weken in een sitdown actie. Zij hebben sedert april een wensen pakket ingediend voor het onderhandelen over secundaire voorzienningen en loonsverhoging. De directeur van Sociale Zaken moet echter eerst mandaat krijgen van minister Uraiqit Ramsaran van Sociale zaken en Volkshuisvesting, alvorens hij met de bond om de tafel kan.

Dit is nu al 4 maanden terug dat de bond haar wensen kenbaar heeft gemaakt en nogsteeds niet is ontvagen voor een gesprek. Het is recentelijk bekend gemaakt dat de poort tot het terrein van volkshuisvesting door onbekenden op slot is gedaan, met daarop slechts leden van de bond. De directeur en staf van Stichting Volkshuisvesting hadden geen toegang tot het terrein. De leden zijn uiteindelijk ontvangen door de directeur en hebben de verscherpte aktie opgeschort, maar de sitdown actie vind nog plaats.

Zij hebben met de minister afgesproken dat de directeur toestemming krijgt om de huurbedragen van de huizen, die de stichting toebehoren, aan te passen. Zij hopen binnen 2 weken antwoord te krijgen hierop tot dan duurt de sitdown actie voort. De directeur heeft aangegeven niet te kunnen voldoen aan de wens van loonverhoging omdat de stichting geen geld heeft hiervoor vanwege te weinig inkomen. Dit komt onder anderen door een te lage huurbedrag voor de huizen van de stichting. Deze bedraagt momenteel srd40 per maand en dekt de kosten van de stichting niet.  Ze zijn verder overeengekomen dat het personeel een overbruggings toelage van SRD1000 zal ontvangen vanaf juli tot december. Dit in afwachting op de CAO onderhandelingen van januari 2023.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerscherpte actie van de bond van Stichting Volkshuisvesting werpt vruchten af