zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
4.5
(2)

Verruwende criminaliteit baart president Santokhi zorgen; veiligheid wordt opgevoerd

lees ook ...

Minister Mac Andrew woont ‘earth hour campaign’ ...

Minister Steven Mac Andrew van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft op uitnodiging van World Wildlife Fund (WWF Guianas) de Earth Hour campagne bijgewoond, die gehouden werd op zate...

President Chandrikapersad Santokhi maakt zich ernstige zorgen over de stijgende en verruwende criminaliteit in het land. Daarom zullen de veiligheidsmaatregelen worden opgevoerd. Het staatshoofd heeft dit besluit, vrijdag, samen met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) genomen. 

Bij dit onderhoud waren ook minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, leidinggevenden van de verschillende veiligheidsdiensten en veiligheidsadviseurs van het Kabinet van de President aanwezig. Het Korps Politie Suriname (KPS) zal met ondersteuning van het Nationaal Leger (NL) wegcontroles houden en roadblocks opzetten.

Ook worden de surveillances opgevoerd. Politie zal samen met militairen zichtbaarder zijn in de samenleving. Deze maatregelen maken deel uit van het criminaliteitsbeheersingsplan van het KPS. Buurtwachten en veiligheidsbedrijven zullen ook worden betrokken om het veiligheidsgevoel bij burgers terug te brengen.

De autoriteiten hebben ook van gedachten gewisseld over de grensoverschrijdende criminaliteit. De verschillende bilaterale samenwerkingen zullen worden geïntensiveerd om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan.

Verder zal vanuit het KPS de communicatie met de samenleving ook worden opgevoerd. Om het tekort aan manschappen bij KPS op te vangen heeft president Santokhi concrete voorstellen gedaan, zoals het inzetten van de reservepolitie. Verder is het trainen en het opleiden van inactieve ambtenaren tot reservepolitie voorgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerruwende criminaliteit baart president Santokhi zorgen; veiligheid wordt opgevoerd