donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Verplichte vermogensregistratie voor publieke functionarissen per 1 augustus

lees ook ...

TCT traint in keukenassistenten in Commewijne

TCT heeft ook in het district Commewijne keukenassistenten afgeleverd. Zestien cursisten hebben vol passie met goed gevolg de vijfdaagse culinaire training tot keuken assistent doorlopen. Zij worden n...

Publieke functionarissen zullen vanaf 1 augustus 2024 verplicht zijn om hun persoonlijke inkomen en vermogen te registreren bij de Anti-Corruptie Commissie, inclusief de bronnen van hun inkomsten. Deze registratie zal plaatsvinden via een notaris. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft vandaag voorafgaand aan de Raad van Ministers (RvM) aan journalisten laten weten dat de oorspronkelijke streefdatum van 1 juli niet is gehaald.

Het streven is nu om het registratieproces per 1 augustus te starten. Samen met de commissie werkt de minister aan het snel oplossen van alle uitdagingen. Indien de commissie erin slaagt om het standaardformulier per 1 augustus beschikbaar te stellen op haar website, hebben functionarissen drie maanden de tijd om dit formulier te downloaden, in te vullen, te ondertekenen en bij een notaris in bewaring te geven.

Na ontvangst van een ontvangstbewijs van de notaris moet de functionaris dit binnen zeven werkdagen na bewaring ter registratie indienen bij de commissie. Niet-naleving kan leiden tot een straf van maximaal vier jaar gevangenisstraf en een geldboete van de derde categorie.

De verplichting geldt voor publieke functionarissen zoals leden van de regering, De Nationale Assemblee, de Staatsraad, de Sociaal Economische Raad, de Rechterlijke Macht, de Rekenkamer, directeuren, onderdirecteuren en diensthoofden van het Kabinet van de Vicepresident, directeuren en onderdirecteuren van staatsinstellingen, Inspecteurs der Directe Belastingen en Inspecteurs der Invoerrechten en Accijnzen, districtscommissarissen, districtssecretarissen, ambtenaren in diplomatieke dienst, bestuursleden van Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen, ambtenaren bij de Dienst Grondinspectie en beëdigde Staatslandmeters.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerplichte vermogensregistratie voor publieke functionarissen per 1 augustus