dinsdag 20 februari 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
4
(1)

Verplichte landsdienarenregistratie vergemakkelijkt

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

Om de verplichte landsdienarenregistratie te vergemakkelijken is er door het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) een mobiele unit ingezet. Ambtenaren die werkzaam zijn bij Stichting Wi Oso te Geyersvlijt, werden op 27 oktober in de gelegenheid gesteld zich fysiek te registreren.

De bedoeling van deze werkwijze is om een zo groot mogelijk aantal landsdienaren tegemoet te komen, die zich vanwege medische redenen, een beperking of om andere redenen, niet fysiek kunnen registreren bij het hoofdkantoor aan de Wilhelminastraat, of online.

De verplichte landsdienarenregistratie, welke op 1 oktober is opgestart, is onderdeel van het Public Sector Reform programma (PSR) dat als doel heeft om onder andere de effectiviteit en efficiëntie van de overheid te verbeteren en de loonkosten van de overheid significant omlaag te brengen.

Volgens Marjory Mulier, voorzitter Interdepartementale Taskforce PSR, is Biza dienstbaar naar de bevolking en zo ook naar de landsdienaren toe. Het ministerie wil middels het inzetten van de mobiele units elke landsdienaar registreren. “We willen elk een, die niet in staat is zich online te registreren of naar ons toe te komen, in de gelegenheid stellen om zich te registeren door zelf naar ze toe te gaan.”

De mobiele unit zal verder ook ingezet worden op de verschillende ministeries, diverse overheidsinstellingen en bejaardentehuizen. Daarnaast zullen ook de diverse districten aangedaan worden. Alle landsdienaren kunnen zich tot 31 december 2022, fysiek of online registreren. Ook ambtenaren die zijn ontheven zijn verplicht om zich te registreren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerplichte landsdienarenregistratie vergemakkelijkt