dinsdag 23 april 2024
29 C
Paramaribo
7.8 C
Amsterdam
0
(0)

Verplichte landsdienaren registratie op komst of Bevriezing loon

lees ook ...

FIU en KPS bundelen krachten tegen witwassen en georganiseer...

Op vrijdag 19 april 2024 werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen de Financial Intelligence Unit (FIU) en het Korps Politie Suriname (KPS). Dit MoU is gericht op het uitwisselen v...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft na de regerings raadsvergadering van 24 augustus jongstleden toestemming gekregen om te starten met een verplichte landsdienaren registratie. Het gevolg is dat wanneer de ambtenaar zich niet registreert, BiZa het loon mag bevriezen totdat de ambtenaar zich heeft aangemeld.

Minister Somohardjo is zich ervan verzekerd, dat deze landsdienaren registratie zal bijdragen aan een opgeschoonde Cebuma (Centraal Bureau Mechanische Administratie) bestand. Bij de BiZa minister kan het niet door de beugel dat er duizenden inactieve ambtenaren door de staat worden uitbetaald. “Dit is verspilling van staatsgelden en dat kunnen we in deze moeilijke financiele periode niet toelaten.

Ook zal de verplichte landsdienaren registratie bijdragen tot een stukje rechtvaardigheid want het kan niet zo zijn dat u om 06.00u vertrekt van huis om te werken terwijl buurvrouw door slaapt die eveneens bij de overheid werkt”, onderstreepte minister Somohardjo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerplichte landsdienaren registratie op komst of Bevriezing loon