maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Verplichte landsdienaren registratie op komst of Bevriezing loon

lees ook ...

Problemen rijstsector aangepakt

Het Dagelijks Bestuur (DB) van het platform Rijstsector, heeft op woensdag 22 maart jongstleden in het kader van de uitvoering van de actiepunten, gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de bela...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft na de regerings raadsvergadering van 24 augustus jongstleden toestemming gekregen om te starten met een verplichte landsdienaren registratie. Het gevolg is dat wanneer de ambtenaar zich niet registreert, BiZa het loon mag bevriezen totdat de ambtenaar zich heeft aangemeld.

Minister Somohardjo is zich ervan verzekerd, dat deze landsdienaren registratie zal bijdragen aan een opgeschoonde Cebuma (Centraal Bureau Mechanische Administratie) bestand. Bij de BiZa minister kan het niet door de beugel dat er duizenden inactieve ambtenaren door de staat worden uitbetaald. “Dit is verspilling van staatsgelden en dat kunnen we in deze moeilijke financiele periode niet toelaten.

Ook zal de verplichte landsdienaren registratie bijdragen tot een stukje rechtvaardigheid want het kan niet zo zijn dat u om 06.00u vertrekt van huis om te werken terwijl buurvrouw door slaapt die eveneens bij de overheid werkt”, onderstreepte minister Somohardjo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerplichte landsdienaren registratie op komst of Bevriezing loon