zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

Verplicht bedekken ademhalingsorgaan op straffe van Boete

lees ook ...

Milieuprojecten voor Surinaamse kustbescherming

Minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) zei in verband met de lancering van twee milieuprojecten ter bescherming van de zee oever, dat deze de rehabilitatie van mangrovebo...

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een aanmaning doen uitgaan aan de directies van alle bedrijven in Suriname, alle Ministeries en alle parastatale organisaties met betrekking tot het dragen van mond-en neusbedekking op de werkvloer in verband met het besmetten van anderen. 

Het ministerie geeft aan dat het is gebleken dat het personeel van bedrijven vaak geen mondkap op hebben en dat besmettingen op de werkvloer vaak voorkomen. Vooral in verband met de snelle verspreiding van de covid-19 varianten(de Britse en Manaus variant) van het virus, geeft het ministerie aan, zijn werkgevers en werknemers verplicht een mond-neusbedekking op te hebben. De boete op de overtreding van de verplichting een mond-/ neusbedekking op te hebben is SRD150 per persoon.

Het is jammer dat alleen een besmetting met het covid-19 virus en de varianten serieus genomen wordt door de autoriteiten. Een bacteriële luchtwegaandoening oplopen door het de hele werkdag op hebben van een mond- en neusbedekking is geen aantrekkelijke gedachte. Het gebrek aan zuurstof dat het lichaam en de hersenen nodig hebben voor een goed functionerend lichaam en dus een goed werkend immuunsysteem, wordt niet meegenomen bij de besluiten van de autoriteiten. Het is dus niet verwonderlijk als personen die de hele dag mond- en neuskapjes op hebben, na besmet te zijn, ook daadwerkelijk ziek worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerplicht bedekken ademhalingsorgaan op straffe van Boete