zondag 27 november 2022
25 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
4.8
(4)

Verpleegkundigen in uniform komen overal

lees ook ...

Dc Linga: “Suriname gaat door diep dal en bevolking he...

Districtscommissaris (dc) Erwin Linga van het bestuursressort Boven-Coppename in het district Sipaliwini, vindt dat nationaal gevoel bij de herdenking en viering van Srefidensi nationaal aangewakkerd ...

Het is in ons land heel normaal dat verpleegkundigen op straat lopen in hun werkkleding. Zij komen overal terecht van de school, markt tot het ziekenhuis. Er is geen ruimte in onze ziekeninstellingen voor personeel voor het omkleden. Men kleedt zich thuis aan, gaat naar het werk en keert terug in wit werkkleding.

Ziekenhuizen hebben weinig tot geen ruimte voorde (witte) kleding van het zorgpersoneel te zorgen. Dit is volgens de regels niet hygiënisch, omdat  de verpleegkundige in  een van huis aangetrokken uniform naast een ziekenhuisbed  komt te staan?

Het uniform is niet meer smetteloos, wanneer het buiten het ziekenhuis wordt gedragen. Verpleegkundigen zijn hiervan op de hoogte. Zij beseffen dat het ongewenst is hun uniform buiten het ziekenhuis te gaan en dat het zeker niet hygiënisch is om er aan het bed van een patiënt mee te staan. Deze werkkleding zou alleen in het ziekenhuis gedragen moeten worden. Het is onbekend welke bacteriën in dit geval “meeliften” met de gezondheidswerker.

“Soms krijgen we een schort om over ons uniform aan te trekken. Maar voor de absolute hygiëne zou het beter zijn om je in het ziekenhuis om te kleden. Ik heb iemand die voor mij speciaal deze kleding wast. Elke dienst begin ik met een schoon gewassen en gestreken uniform”, aldus een verpleegkundige. Het is waarschijnlijk niet voor elke verpleegkundige mogelijk om deze dienstverlening te betalen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerpleegkundigen in uniform komen overal