donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Verpleegkunde bacheloropleiding Covab geaccrediteerd door NOVA

lees ook ...

Hellings in ere hersteld bij de Energie Bedrijven Suriname

De rust is vandaag gekeerd in de Energie Bedrijven Suriname. Vicepresident Ronnie Brunswijk is erin geslaagd om partijen bij elkaar te brengen. Ook Santhoki heeft een bijdrage geleverd. Marciano Helli...

De bacheloropleiding Verpleegkunde van het Elsje Finck- Sanichar College Covab is nu officieel geaccrediteerd, door het Nationaal Orgaan Voor Accreditatie (Nova). Het Nova heeft besloten de accreditatie aanvraag voor de hbo-Bacheloropleiding Verpleegkunde positief te beoordelen. Dit keurmerk geeft aan dat de opleiding voldoet aan door de overheid vastgestelde kwaliteitsnormen. Het EFS College Covab heeft nu twee geaccrediteerde opleidingen, aangezien zij in 2016 begonnen zijn met deze opleiding op bachelor niveau.

Het doel van de opleiding is om beroepsverpleegkundigen op te leiden op bachelor niveau, die bevoegd zijn om verpleegzorg te verlenen aan individuele personen, gezinnen en gemeenschappen. Het curriculum van de opleiding is volledig in lijn met de nationale en internationale standaarden. De nadruk wordt gelegd op het toepassen van een kritisch onderzoeksproces, evidence-based practice (ebp), gedegen klinische en functionele oordelen, leiderschap en het ontwikkelen van een visie op verpleegkunde.

De voltijdse vierjarige opleiding heeft een propedeuse jaar, een oriëntatie jaar, een differentiatie jaar en een afstudeerjaar. Elk collegejaar bestaat uit vier perioden van elk 10 weken. De lesdagen en tijden zijn wekelijks van maandag tot en met vrijdag van 16.00 uur tot 20.30 uur. Personen die in het bezit zijn van een VWO-, Havo-, Mbo-diploma of een diploma Mbo-Verpleegkunde, worden toegelaten tot de opleiding.

Deze opleiding werd aangeboden vanwege steeds complexere gezondheidsvraagstukken, waardoor ziekenhuizen en zorginstellingen in Suriname steeds meer kwantitatieve en kwalitatieve tekorten in de verpleging ondervonden. Het positief oordeel is voor zes jaar geldig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerpleegkunde bacheloropleiding Covab geaccrediteerd door NOVA