zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Veroordeelde Surinaamse ex-banktoppers gaan in hoger beroep

lees ook ...

Suriname en Jamaica versterken bilaterale betrekkingen voor ...

Suriname en Jamaica streven naar sterkere bilaterale betrekkingen en willen nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en economische groei verkennen. Dit was het centrale thema tijdens het bezoek van de ...

Er is hoger beroep aangetekend door de voormalige banktoppers en hun kompanen. Maandag zijn Robert van Trikt, ex-bankpresident van de Centrale Bank van Suriname (CBVS), zijn zakenpartner Ashween Angnoe, ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) en Faranaaz Alibaks-Hausil veroordeeld door de kantonrechter. Echter hebben zij hoger beroep aangetekend, omdat zij het oneens zijn met het vonnis. 

De advocaten van Alibaks-Hausil kunnen zich niet terugvinden in het feit dat de rechter tot een veroordeling is gekomen. Advocaat Murwin Dubois en zijn collega Raoul Lobo hadden op grond van het pleidooi vrijspraak verwacht. Alibaks-Hausil is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Aan haar is door rechter Maytrie Kuldip Singh ook een boete van SRD 100.000 opgelegd te vervangen door 10 maanden hechtenis.

De advocaat van Kromosoeto Richard Tjon A Joe, heeft in gesprek met journalisten zijn teleurstelling over het vonnis kenbaar gemaakt. Hij tekent ook beroep aan. Kromosoeto hoorde namelijk een celstraf van vijf jaar tegen zich uitspreken. Ook heeft hij een boete opgelegd gekregen van SRD 150.000 of 12 maanden subsidiair. De rechter is niet afgeweken van de eis van het Openbaar Ministerie.

De gewezen CBvS-topman Van Trikt is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en een boete van SRD 500.000 of 16 maanden hechtenis. Ook is hij gevonnist tot verbeurdverklaring van het gebouw van Orion aan de Krakalaan en terugbetaling van het bedrag van 625.000 euro samen met zijn zakenpartner Angnoe. Een Range Rover bij Angnoe is ook verbeurdverklaard. Angnoe moet een gevangenisstraf van vier jaar uitzitten en kreeg een boete van SRD 150.000 of 12 maanden hechtenis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeroordeelde Surinaamse ex-banktoppers gaan in hoger beroep