Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vernieuwde Zwartenhovenbrugstraat Opgeleverd

Geplaatst

op

Zwartenhovenbrugstraat Suriname Paramaribo 123

De riolering van de Zwartenhovenbrugstraat is vernieuwd. Het project ‘Vernieuwen van de riolering van de Zwartenhovenbrugstraat’, dat bijna drie jaar terug startte, is op maandag 14 september 2020 opgeleverd. De vernieuwing van dit rioleringssysteem is belangrijk, omdat de weg jarenlang in slechte staat verkeerde. Onder de weg is een hoofdriool aangelegd, die op sommige plekken uit twee delen bestaat. Aan weerszijden van de weg is een lateraal riool aangelegd, die verbonden is met de hoofdriool. 

 

De Zwartenhovenbrugstraat  die twee kilometer lang is, is een deel van de verbinding tussen het Noorden en het zuiden van Suriname en ligt in het hart van Paramaribo. Het is vooral voor de bewoners en zakenlui van de omgeving Zwartenhovenbrugstraat  bijna drie jaar lang afzien geweest, onder ander vanwege de verminderde verkoop wanneer hun stuk straat aan de beurt was voor vernieuwing en het openbaar vervoer dat er dan niet kon rijden. Maar ook voor de meeste mensen in Paramaribo en de randdistricten die dagelijks in het centrum moesten zijn was het vermoeiend. Nu kan een ieder weer zonder omwegen naar het werk over een weg die eerst vol hobbels en andere oneffenheden zat maar nu  weer mooi en glad is en een goede afwatering heeft.  – culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joosje
woensdag 16 september 2020 03:55

Heel mooi. Eindelijk. File eindelijk weg

Djakkoosz
donderdag 17 september 2020 19:36

3 jaar!!!!!??????
Wat een prestatie voor het armzalig aantal kilometers!

Jenny
donderdag 17 september 2020 23:44

Wat mooiiii.

Dennis Vaarwater
donderdag 24 september 2020 13:05

Ha ha, ja nu is er niet snel iets goed meer.Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen