vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Vernieuwde SchoolTV vanaf maandag in Suriname

lees ook ...

Afobakaweg nabij mast 24 wordt hersteld

Het slechte wegdek van de Afobakaweg ter hoogte van mast 24 in het district Para wordt aangepakt door de Wegenautoriteit (WA). De asfalterings-werkzaamheden zijn op vrijdag 24 maart aangevangen en zul...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) werkt aan de Vernieuwde SchoolTV. De eerste testuitzending is gestart op 14 juni en de laatste was vandaag tussen 8:00 en 11:00 uur. De bedoeling van SchoolTV die op 21 juni een feit zal zijn, is om naast het huidig curriculum van de kinderen van de basisschool, ook aanvullend te zijn met beeldmateriaal, zegt Daniela Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst.

“Voor nu is de focus op de vakken taal en rekenen. We proberen zoveel als mogelijk algemeen vormend te zijn, zodat de kinderen ook de informatie meekrijgen. Er is wel een integratie van alle vakgebieden van de basisschool. De kinderen doen ook aan beweging en tekenen”, geeft Rosario verder aan. Het programma is zodanig dat het kind zelf kan kijken, maar het is ook goed dat een oudere samen met het kind meekijkt, zodat het kind zich niet alleen voelt.

Het ministerie heeft positieve feedback gehad over de testuitzendingen. Men was overall heel enthousiast. Er is feedback gegeven om aanpassingen te doen en hoe het ministerie zaken beter zou kunnen aanpakken. De onderdirecteur geeft aan dat er zoveel als mogelijk rekening wordt gehouden met eenieder. Naast de online lessen en WhatsApp, hebben we nu SchoolTV voor de kinderen die dat niet konden volgen.

Kinderen die geen televisie of stroom hebben, worden bereikt met de lespakketten. Met SchoolTV gaat het ministerie richting verduurzaming doordat het permanent zal blijven. Volgens Rosario zal het tijdstip verschillen als de school weer start. “We zullen tegen die tijd daarop inspelen. SchoolTV moet een aanvulling zijn naast het reguliere curriculum”.

Het ministerie werkt eraan om de opnames op social media en YouTube te plaatsen. “We werken naar alle mogelijkheden om SchoolTV bereikbaar te maken voor eenieder”, aldus Rosario.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVernieuwde SchoolTV vanaf maandag in Suriname