maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vermindering subsidie NVB, verhoging passagierstarief

lees ook ...

Today is the third day of AZP action

The Academic Hospital Paramaribo (AZP) personnel is taking action since the hospital staff has still not received their 8% pay raise. In an interview with the media, Bond Chairman Lloyd Pool claims th...

De leiding van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) had gisteren 03 augustus  een onderhoud met president Chandrikapersad Santokhi over eerder besproken zaken.  de Partijen spraken verder over een efficiënter routeonderhoud en de subject subsidie die in de plaats moet komen van de objectsubsidie. De bushouders zullen minder subsidie krijgen en er zullen verhoogde tarieven komen voor passagiers.

NVB-directeur Fariyal Renfurm zegt dat aan het staatshoofd enkele voorstellen zijn gepresenteerd om te komen tot een subsidievermindering. In een later stadium zal ook gekeken worden naar de boothouders. Het nieuwe model, dat volgende week breedvoerig in regeringsraad gepresenteerd zal worden, moet ertoe leiden dat er een subsidievermindering komt van ongeveer 45%.

In de nieuwe tarieven voor passagiers zullen de verhoogde kosten voor benzine, onderdelen, verzekering en keuring meegenomen worden. Om tot een breed gedragen tarief te komen, zal er worden gesproken met de bushoudersbond en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Voor een duurzame ontwikkeling zullen er maandabonnementen worden ingevoerd, welke de directe cashflow zal moeten bevorderen. Dit systeem vooral voor scholieren geïntroduceerd worden. Ook wil men de controle op de bussen verhogen middels het invoeren van een GPS-systeem. “De mensen moeten op de bus kunnen rekenen, wanneer die is uitgetekend”, stelt directeur Renfurm.

De afbouw van de objectsubsidie die bussen en boten betreft, blijkt te zijn besproken, maar de subjectsubsidie voor de passagiers schijnt nog in het luchtledige te zweven, terwijl de verhoging van reistarieven vanwege de afbouw van de objectsubsidie wel al duidelijk is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVermindering subsidie NVB, verhoging passagierstarief