maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Verlaten percelen en gebouwen worden aangepakt

lees ook ...

Suriname intensiveert strijd tegen drugscriminaliteit

Tijdens de regeringsvergadering heeft Kenneth Amoksi, minister van Justitie en Politie, aangekondigd dat er een grootschalige veiligheidsoperatie zal plaatsvinden in samenwerking met het ministerie va...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) zal verlaten percelen en gebouwen aanpakken. Dit is in het kader van het verhogen van de veiligheid en leefbaarheid in buurten en het netter inrichten van de infrastructuur. Onlangs is op de Facebookpagina van OW een lijst geplaatst met 10 verlaten gronden en gebouwen, waarvan de eigenaren, zowel nationaal als internationaal, worden opgeroepen hun gronden te onderhouden en hun verlaten gebouwen veiliger te maken.

Dit beleid werd in 2021 reeds door het ministerie aangekondigd en het wordt momenteel uitgevoerd. Eigenaren hebben drie maanden de ruimte om hun verlaten perceel of gebouw aan te pakken. Als dit niet gebeurt, wordt de procedure ingezet om het terrein met alles erop in te trekken, dan komt het terug in het bezit van de staat. Dit is de eerste stap met betrekking tot de aanpak.

Alle burgers, ressortsraadsleden (rr-leden) en districtsraadsleden (dr-leden) opgeroepen om een handje mee te helpen in het rapporteren van verlaten gronden en gebouwen door dit te appen naar OW op het nummer 8817718 of mailen naar e.mohangoo@hotmail.com.

Het adres en geschatte huisnummer/perceelnummer kunnen daarin vermeld worden en eventueel een Googlekaart. Als die informatie is doorgespeeld kan er door de leiding worden opgetreden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerlaten percelen en gebouwen worden aangepakt