Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verlate verkiezing jeugdambassadeurs eindelijk voortgezet

Geplaatst

op

door

De verkiezing van de jeugdambassadeurs die sinds 2017 gehouden moest worden is gisteren uiteindelijk voortgezet. Deze vergadering werd gehouden in de vergaderzaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dwigth Prade en Georgette Grootfaam zijn door het Nationaal Jeugdparlement gekozen als de nieuwe Caricom- jeugdambassadeurs terwijl Sivern Hammen en Chermain Pansa zijn de ambassadeurs van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

Prade behaalde vijftien van de 27 stemmen. Grootfaam heeft met veertien stemmen een nipte overwinning behaald op Michelle Belfor die twee stemmen minder had. Gelet op de verkiezingen zijn er toch mensen die niet tevreden zijn met de gang van zaken. Zo ook oud kandidaten van dezelfde verkiezing die verlaat is. Via social media is er onder andere het volgende aangegeven:

Er is niets mis met het voordragen van kandidaten, maar voor dit systeem zou men moeten overgaan van stemmen op (kiezen) naar het benoemen van leden. Hiermee bespaar je tijd en geld. Maar dan toon je ook respect voor de ambities van anderen.

Het geen zin heeft af te geven op de ambassadeurs, het jeugdparlement heeft een besluit genomen en dat moet gerespecteerd worden.
Echter behoeven zaken geëvalueerd te worden. Vanuit verschillende bronnen wordt er aangegeven dat het slechts om NDp jongeren gaat die gekozen zijn.

Het jeugdparlement is verworden tot een zieke politieke organisatie waarin voor een groot deel poppets zitten van politieke leiders. 
Het is weer bewezen wat de kwaliteit van het brein en denk vermogen van de doorsnee jeugdparlementarier is .

Dit moet een sein zijn voor de jeugd van Suriname. 
Door wie laat je je vertegenwoordigen?
Ga jij bij de volgende verkiezing van het jeugdparlement stemmen of je kandidaat stellen?Het gros van de jeugdvertegenwoordigers heeft nog eens bewezen dat zij niet op zichzelf kan functioneren, niet kan overwegen/ nadenken … De geschiedenis zal zich blijven herhalen als dit de trend blijft.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Suriname

Veroorzaker aanrijding laat slachtoffers in hulpeloze toestand achter

Geplaatst

op

door

De politie van de verkeersunit van Regio Midden kreeg in de vroege ochtend van zondag 12 mei melding van het Command Center, dat een auto twee voetgangers aan de Kwattaweg had aangereden.

De wetsdienaren gingen naar de opgegeven locatie en troffen de slachtoffers ter plaatse aan. De slachtoffers waren de 48-jarige Mukesh, J. en de 50-jarige Sharmiladebie, T. Zij verklaarden dat terwijl zij de straat overstaken zij door een blauw gelakte personenauto zijn aangereden. Dat de autobestuurder na de aanrijding is door gereden. De slachtoffers werden per ontboden ambulance overgebracht naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis om medisch behandeld te worden.
Twee dagen na de aanrijding meldde de 24-jarige autobestuurder zich aan bij de politie. Het betreft in deze de 24- jarige Armand, E. Armand verklaarde verder dat hij de auto gesloopt had en de autozittingen verbrand had om bewijsmateriaal weg te maken.

Op zijn aanwijzing werd de locatie aangedaan waar hij de losse delen van de auto verstopt had. In het belang van het onderzoek zijn de losse delen van de auto door de politie in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Armand, E. hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de politie. Armand is niet in het bezit van een rijbewijs.

Lees verder

Meest gelezen