Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verlate verkiezing jeugdambassadeurs eindelijk voortgezet

Geplaatst

op

door

De verkiezing van de jeugdambassadeurs die sinds 2017 gehouden moest worden is gisteren uiteindelijk voortgezet. Deze vergadering werd gehouden in de vergaderzaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dwigth Prade en Georgette Grootfaam zijn door het Nationaal Jeugdparlement gekozen als de nieuwe Caricom- jeugdambassadeurs terwijl Sivern Hammen en Chermain Pansa zijn de ambassadeurs van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

Prade behaalde vijftien van de 27 stemmen. Grootfaam heeft met veertien stemmen een nipte overwinning behaald op Michelle Belfor die twee stemmen minder had. Gelet op de verkiezingen zijn er toch mensen die niet tevreden zijn met de gang van zaken. Zo ook oud kandidaten van dezelfde verkiezing die verlaat is. Via social media is er onder andere het volgende aangegeven:

Er is niets mis met het voordragen van kandidaten, maar voor dit systeem zou men moeten overgaan van stemmen op (kiezen) naar het benoemen van leden. Hiermee bespaar je tijd en geld. Maar dan toon je ook respect voor de ambities van anderen.

Het geen zin heeft af te geven op de ambassadeurs, het jeugdparlement heeft een besluit genomen en dat moet gerespecteerd worden.
Echter behoeven zaken geëvalueerd te worden. Vanuit verschillende bronnen wordt er aangegeven dat het slechts om NDp jongeren gaat die gekozen zijn.

Het jeugdparlement is verworden tot een zieke politieke organisatie waarin voor een groot deel poppets zitten van politieke leiders. 
Het is weer bewezen wat de kwaliteit van het brein en denk vermogen van de doorsnee jeugdparlementarier is .

Dit moet een sein zijn voor de jeugd van Suriname. 
Door wie laat je je vertegenwoordigen?
Ga jij bij de volgende verkiezing van het jeugdparlement stemmen of je kandidaat stellen?Het gros van de jeugdvertegenwoordigers heeft nog eens bewezen dat zij niet op zichzelf kan functioneren, niet kan overwegen/ nadenken … De geschiedenis zal zich blijven herhalen als dit de trend blijft.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Agrarisch bedrijf Nationaal Leger getraind in gebruik pesticiden

Geplaatst

op

door

Personeel van het agrarisch bedrijf Nationaal Leger (NL) is getraind in het verantwoord gebruik van pesticiden. Deze training, op het agrarisch bedrijf van NL te Von Freyburg in het district Saramacca, is verzorgd door de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Er is gekeken naar de manier waarop manschappen zichzelf en naaste omgeving kunnen beschermen tegen de nadelige effecten van pesticiden. Aan de manschappen is gepresenteerd wat er allemaal kan gebeuren bij het onbeschermd toedienen van pesticiden. Ondanks niet alle gevolgen direct zichtbaar zijn, komt het in sommige gevallen pas na enige tijd aan het licht. Met de manschappen is de manier van hoe te meten en hoeveel spuitvloeistof wordt gebruikt in de praktijk, uitgevoerd.

Door de leidinggevende ter plekke is aangegeven, dat het Nationaal Leger het boegbeeld moet zijn van hoe producten op een verantwoorde wijze worden geteeld. Het kan en dat moet met dit bedrijf waar gemaakt kunnen worden.

LVV-minister Rabindre Parmessar heeft de afdeling Bestrijdingsmiddelen het veld in gestuurd, om zoveel als mogelijk de samenleving te informeren over het verantwoord gebruik van pesticiden. Het ministerie wil hiermee de samenleving erop attenderen, om over te gaan tot het consumeren van veilig geteeld voedsel.

Lees verder

Suriname

Startsein bouw 200 woningen te Richelieu gegeven

Geplaatst

op

door

Er wordt steeds meer gebouwd in het district Commewijne. Te Richelieu is het startsein gegeven voor de bouw van 200 woningen. Dit is de eerste fase, want er zullen meer huizen verrijzen. “Men had geen geloof in dit woningbouwproject. Mensen vroegen hun geld terug, maar je ziet het resultaat vandaag. Er wordt een aanvang gemaakt”, zegt gewezen districtscommissaris van Commewijne Remy Pollack.  Hij is zelf initiatiefnemer van het project Housing District Commewijne.

Rajiv Ramsahai, die het district in het parlement vertegenwoordigt, zegt dat president Desiré Bouterse er alles aan doet om Suriname tot ontwikkeling te brengen. Hij is ervan overtuigd, dat de regering zekerheid biedt aan de samenleving en heeft aangegeven dat momenteel in De Nationale Assemblée de wet Woningbouwfonds wordt behandeld.

Districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne, zegt dat er weer een startsein voor een ontwikkelingsproject is gegeven in het district. “Dagelijks merken wij dat er bij mensen een behoefte is om een eigen woning te hebben. De regering laat hiermee zien, dat ze er alles aan doet om ervoor te zorgen dat personen in aanmerking kunnen komen. We streven dat dit project binnen niet al te lange tijd operationeel is. Wij moeten blijven werken aan de toekomst van dit district”, stelt de burgervader.  

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt dat een dak boven het hoofd van eminent belang is voor de ontwikkeling van de mens. “Kinderen kunnen beter opgroeien in een vertrouwde omgeving, die voldoet aan de minimale levensstandaarden. Deze regering werkt en we merken dat ze niet alleen werken, maar het samen doen met de gemeenschap.” Naast de woningen worden ook scholen gebouwd. Echter is het de taak van ons allen om dit te onderhouden, benadrukt Chotkan.

Lees verder

Meest gelezen

X