Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verlaagde douanekoers brengt winkelprijzen omlaag

Geplaatst

op

De prijzen voor artikelen in winkels zullen de komende week verder dalen. De laatste tijd is al een lichte daling van productprijzen gemerkt maar doordat de douanekoers in Suriname werd verlaagd naar SRD 7,41. De komende week zal deze koers weer aangepast worden en dit zal wederom leiden tot lagere prijzen voor de consument.

Behalve voor brood zijn de meeste prijzen voor goederen de laatste tijd al gedaald doordat de douanekoersen naar beneden zijn gesteld. Komende woensdag word de tweewekelijkse koers weer bepaald en deze zal weer dalen. De prijzen voor goederen zoals suiker, olie, aardappelen en uien zijn recentelijk al gedaald. Betaalde de klant tot voor kort nog SRD 11 voor bruine bonen, nu is dat tussen de 9 en de 10 SRD. De inkoopprijs van uien is gedaald van SRD 6,50 naar SRD 3,50. En bruine suiker is gedaald van SRD 8,50 naar SRD 7,50. De prijzen voor luxegoederen blijven nog wel hoog doordat deze nog tegen een oude hogere inkoopprijs worden gekocht. Doordat men verwacht dat de prijzen voor goederen deze week weer zullen dalen wachten veel inkopers met het inkopen van nieuwe goederen. Mochten de prijzen nog verder dalen dan zullen inkopers hun goederen toch voor een lagere prijs moeten verkopen, omdat ze anders met alle waren opscheept blijven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Politie Suriname schiet inbreker neer

Geplaatst

op

By

De politie heeft afgelopen woensdag gericht geschoten op een inbreker die probeerde weg te vluchten voor de politie.

Nadat de politie een inbreker op heterdaad had betrapt op de Ramlalstraat in het ressort Leiding probeerde deinbreker via een raam weg te komen. Tijdens de vlucht werd de inbreker door de politie verzocht te stoppen. Omdat de inbreker niet reageerde was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Hierdoor werd de inbreker in zijn rechterbovenbeen geraakt.

De inbreker is aangehouden en voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Nadat zijn wonden waren behandeld werd deinbreker in verzekering gesteld.

Lees verder

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |