Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verlaagde douanekoers brengt winkelprijzen omlaag

Geplaatst

op

door

De prijzen voor artikelen in winkels zullen de komende week verder dalen. De laatste tijd is al een lichte daling van productprijzen gemerkt maar doordat de douanekoers in Suriname werd verlaagd naar SRD 7,41. De komende week zal deze koers weer aangepast worden en dit zal wederom leiden tot lagere prijzen voor de consument.

Behalve voor brood zijn de meeste prijzen voor goederen de laatste tijd al gedaald doordat de douanekoersen naar beneden zijn gesteld. Komende woensdag word de tweewekelijkse koers weer bepaald en deze zal weer dalen. De prijzen voor goederen zoals suiker, olie, aardappelen en uien zijn recentelijk al gedaald. Betaalde de klant tot voor kort nog SRD 11 voor bruine bonen, nu is dat tussen de 9 en de 10 SRD. De inkoopprijs van uien is gedaald van SRD 6,50 naar SRD 3,50. En bruine suiker is gedaald van SRD 8,50 naar SRD 7,50. De prijzen voor luxegoederen blijven nog wel hoog doordat deze nog tegen een oude hogere inkoopprijs worden gekocht. Doordat men verwacht dat de prijzen voor goederen deze week weer zullen dalen wachten veel inkopers met het inkopen van nieuwe goederen. Mochten de prijzen nog verder dalen dan zullen inkopers hun goederen toch voor een lagere prijs moeten verkopen, omdat ze anders met alle waren opscheept blijven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X