Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verlaagde douanekoers brengt winkelprijzen omlaag

Geplaatst

op

De prijzen voor artikelen in winkels zullen de komende week verder dalen. De laatste tijd is al een lichte daling van productprijzen gemerkt maar doordat de douanekoers in Suriname werd verlaagd naar SRD 7,41. De komende week zal deze koers weer aangepast worden en dit zal wederom leiden tot lagere prijzen voor de consument.

Behalve voor brood zijn de meeste prijzen voor goederen de laatste tijd al gedaald doordat de douanekoersen naar beneden zijn gesteld. Komende woensdag word de tweewekelijkse koers weer bepaald en deze zal weer dalen. De prijzen voor goederen zoals suiker, olie, aardappelen en uien zijn recentelijk al gedaald. Betaalde de klant tot voor kort nog SRD 11 voor bruine bonen, nu is dat tussen de 9 en de 10 SRD. De inkoopprijs van uien is gedaald van SRD 6,50 naar SRD 3,50. En bruine suiker is gedaald van SRD 8,50 naar SRD 7,50. De prijzen voor luxegoederen blijven nog wel hoog doordat deze nog tegen een oude hogere inkoopprijs worden gekocht. Doordat men verwacht dat de prijzen voor goederen deze week weer zullen dalen wachten veel inkopers met het inkopen van nieuwe goederen. Mochten de prijzen nog verder dalen dan zullen inkopers hun goederen toch voor een lagere prijs moeten verkopen, omdat ze anders met alle waren opscheept blijven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |