Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verlaagde douanekoers brengt winkelprijzen omlaag

Geplaatst

op

De prijzen voor artikelen in winkels zullen de komende week verder dalen. De laatste tijd is al een lichte daling van productprijzen gemerkt maar doordat de douanekoers in Suriname werd verlaagd naar SRD 7,41. De komende week zal deze koers weer aangepast worden en dit zal wederom leiden tot lagere prijzen voor de consument.

Behalve voor brood zijn de meeste prijzen voor goederen de laatste tijd al gedaald doordat de douanekoersen naar beneden zijn gesteld. Komende woensdag word de tweewekelijkse koers weer bepaald en deze zal weer dalen. De prijzen voor goederen zoals suiker, olie, aardappelen en uien zijn recentelijk al gedaald. Betaalde de klant tot voor kort nog SRD 11 voor bruine bonen, nu is dat tussen de 9 en de 10 SRD. De inkoopprijs van uien is gedaald van SRD 6,50 naar SRD 3,50. En bruine suiker is gedaald van SRD 8,50 naar SRD 7,50. De prijzen voor luxegoederen blijven nog wel hoog doordat deze nog tegen een oude hogere inkoopprijs worden gekocht. Doordat men verwacht dat de prijzen voor goederen deze week weer zullen dalen wachten veel inkopers met het inkopen van nieuwe goederen. Mochten de prijzen nog verder dalen dan zullen inkopers hun goederen toch voor een lagere prijs moeten verkopen, omdat ze anders met alle waren opscheept blijven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen