zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(1)

Verkwanselde staatsinkomsten

lees ook ...

Elfde Bouw- en Woningbeurs

Dit jaar doen ook buitenlandse bedrijven mee aan de elfde editie van de Bouw en Woningbeurs in ons land. De algemene uitnodiging voor participatie is gestuurd naar bedrijven die “iets te maken” hebben...

 

Elk land heeft elke dag inkomsten, dus klagen na twee jaar dat men een lege staatskas heeft aangetroffen zou niet meer relevant moeten zijn en wekt de indruk van ondeskundigheid. Elk land maakt schulden ook de rijke landen. Amerika heeft zelfs een schuld bij China. Dat is heel normaal. De regering moet gewoon prioriteiten stellen en het geld goed besteden. Het is het geld van de bevolking van Suriname. Elke bevolking heeft recht op de basis behoeften die bevredigd moet worden. Daarna volgen de andere zaken. Maar ja; wie het kruis heeft zegent zichzelf. Kortom Santokhi Brunswijk is een regering van nepotisten en gewetenloze zakkenvullers.

 

Blunders

Het capaciteits (deskundigheids) probleem reikt heel ver met zijn verstikkende tentakels. Daarom is deze regering kampioen blunders maken. Den nak’blaka bal nomo nomo. Zaken als de blunder van de zaak Boefdraad, die het land voor miljarden heeft bestolen en toch niet op de Wanted lijst van Interpol is vermeld, omdat Hoefdraad een goede jurist had en de staat Suriname  niet.

Medeverantwoordelijkheid nemen

En dan die mens, voedsel en dier overspoelende waterramp ontstaan door blunders van Staatsolie Operations die de waterbeheersing beheert van het stuwmeer komende van de stuwdam. De analyse was dat het water met 1 cm per week steeg dus dan kan iedere koe van zondag uitrekenen waar het water over hoeveel weken zal reiken in het meer. In feite zouden omringende concessie houders ook aansprakelijk gesteld moeten worden voor het ogenblikkelijk stromen van het vele regenwater naar het laagste punt en dat is de rivier. De bomen zijn door de hout concessionarissen gekapt en de vele kilometers grote kraters zijn ontstaan door de goudwinning. VP Brunswijk is miljardair en staat op nummer 1 van tien grootste goudbedrijven en nummer drie van de grootste hout exportbedrijven zoals Parbode enkele jaren terug vermelde.

Belastingplicht

Brunswijk betaalt waarschijnlijk geen belasting over het wegdragen van deze natuurlijke hulpbronnen. De in de assemblee genoemde 4,5 % die de hout een goud ondernemers over hun inkomsten zouden moeten betalen zijn niet gerapporteerd geworden bij de begrotingsbehandeling als belastingsinkomsten van de staat.

foto credits: Ron Flu

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVerkwanselde staatsinkomsten