donderdag 21 oktober 2021
28.7 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
4.4
(5)

Verkrijgen Surinaamse nationaliteit vergemakkelijkt met wetgeving

lees ook ...

Media Collectief en regering hebben oor voor elkaar

Vrijdag zijn het Media Collectief en de regering aan tafel geweest. Dinsdag diende de groep een protestbrief in bij de president. De regering wil rekening houden met wat de bundeling van journalisten ...

Er wordt momenteel door de regering gewerkt aan wetgeving voor het makkelijker verlenen van de Surinaamse nationaliteit aan buitenlanders. De focus hierbij ligt vooral op personen in Surinaamse diaspora en een andere nationaliteit hebben.

President Chan Santokhi zei maandag tijdens de eindejaarsconferentie dat de regering met beleid zal komen om het visumvrij binnenkomen van Suriname voor vreemdelingen mogelijk te maken. Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) is de intentie van het visumvrijbeleid om het land aantrekkelijker te maken voor buitenlanders onder wie toeristen en investeerders. Er zal zeker erop worden gelet dat de nationale veiligheid niet in gevaar komt, zegt de minister.

Om ongewenste gasten te weren zal er een systeem worden geïntroduceerd, waarbij al bij het maken van een boeking voor Suriname deze personen eruit kunnen worden gefilterd, want het land wil geen criminele figuren.

Het sneller verlenen van de Surinaamse nationaliteit moet ook gezien worden als een voorziening die de regering wil treffen, om bepaalde posities waarvoor geen geschikte mensen met de Surinaamse nationaliteit kunnen worden gevonden, in te vullen.

Met de nieuwe wetgeving zal het ook makkelijker worden voor sporters in de Surinaamse diaspora met een andere nationaliteit om voor Surinaamse nationale selecties uit te komen bij internationale wedstrijden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkrijgen Surinaamse nationaliteit vergemakkelijkt met wetgeving