zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
4.4
(5)

Verkrijgen Surinaamse nationaliteit vergemakkelijkt met wetgeving

lees ook ...

Sosis na overlijden jongen tot nader order gesloten

De leiding van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft in verband met de dood van een 8-jarige jongen na een blikseminslag op het Willebrord Axwijk-sportcomplex (SOSIS), beslote...

Er wordt momenteel door de regering gewerkt aan wetgeving voor het makkelijker verlenen van de Surinaamse nationaliteit aan buitenlanders. De focus hierbij ligt vooral op personen in Surinaamse diaspora en een andere nationaliteit hebben.

President Chan Santokhi zei maandag tijdens de eindejaarsconferentie dat de regering met beleid zal komen om het visumvrij binnenkomen van Suriname voor vreemdelingen mogelijk te maken. Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) is de intentie van het visumvrijbeleid om het land aantrekkelijker te maken voor buitenlanders onder wie toeristen en investeerders. Er zal zeker erop worden gelet dat de nationale veiligheid niet in gevaar komt, zegt de minister.

Om ongewenste gasten te weren zal er een systeem worden geïntroduceerd, waarbij al bij het maken van een boeking voor Suriname deze personen eruit kunnen worden gefilterd, want het land wil geen criminele figuren.

Het sneller verlenen van de Surinaamse nationaliteit moet ook gezien worden als een voorziening die de regering wil treffen, om bepaalde posities waarvoor geen geschikte mensen met de Surinaamse nationaliteit kunnen worden gevonden, in te vullen.

Met de nieuwe wetgeving zal het ook makkelijker worden voor sporters in de Surinaamse diaspora met een andere nationaliteit om voor Surinaamse nationale selecties uit te komen bij internationale wedstrijden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkrijgen Surinaamse nationaliteit vergemakkelijkt met wetgeving