maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
5
(1)

Verkoold lichaam 12-jarige meisje aangetroffen na woningbrand

lees ook ...

Personeel BOG legt werk lam na zeven weken staking

Het personeel van het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) heeft sinds vrijdag 14 juni alle werkzaamheden volledig lamgelegd. “We zijn sinds 22 april in actie, maar niemand geeft gehoor,” verklaard...

De 12-jarige C.K. is in de middag van woensdag 22 mei 2024 omgekomen bij een woningbrand op de hoek van de Theodorus- en de Van Dijkstraat. Na een melding bij het command center over de brand en dat een 12-jarig meisje omgekomen zou zijn, deed de politie van het bureau Nieuwe Haven het adres aan voor onderzoek.

De brand betrof een hoogbouwwoning, geheel uit hout opgetrokken en bewoond door negen mensen. De vrouw des huizes, J.K., was buiten bezig met werkzaamheden toen haar buurjongen haar waarschuwde dat er rook uit de bovenverdieping van haar woning kwam.

Het lukte de moeder om haar overige kinderen in veiligheid te brengen. Bij een tweede poging slaagde zij er echter niet in om haar 12-jarige dochter, die boven lag te slapen, uit de inmiddels volledig in lichterlaaie staande woning te redden. Hierbij liep zij zelf brandwonden over haar lichaam op.

Toen de brandweer arriveerde, konden er slechts nablussingswerkzaamheden worden verricht. De brandweer stuitte op het verkoolde lichaam van het 12-jarige meisje. De houten woning, die volledig is afgebrand, was aangesloten op het elektriciteitsnet en niet tegen brand verzekerd.

Het ontzielde lichaam van C.K. werd overgebracht naar het mortuarium. De moeder, J.K., werd per ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkoold lichaam 12-jarige meisje aangetroffen na woningbrand