vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Verklaring: geen monetaire financiering meer

lees ook ...

Jogi anticipates taking effective action to lower the exchan...

Later in the afternoon, assembly member Mahinder Jogi (VHP) anticipates President Chan Santokhi will explain the situation with the exchange rate in a straightforward and understandable manner. The pr...

Het ministerie van Financiën en Planning en de Centrale Bank van Suriname hebben vrijdag een verklaring getekend om vast te leggen, dat er geen monetaire financiering meer zal plaatsvinden.

Na het aantreden van de regering in juli 2020 werden de leningen en de monetaire financiering stopgezet. Hierdoor zijn de koersen en de inflatie onder controle gebracht. Door de ondertekening van de Memorandum of Understanding is dat beleid nu geformaliseerd.

“Deze verklaring is een belangrijke stap in de wederopbouw van een goed financieel en monetair bestuur in ons land”, volgens Financiën en Planning.

Er is in het verleden veel monetair gefinancierd. Dit vind Financiën en Planning. “Hierdoor werden op onverantwoorde wijze en ongedekt grote hoeveelheden SRD’s in de gemeenschap gepompt. Dat leidde direct tot prijs- en koersstijgingen en grote economische instabiliteit. De gemeenschap heeft daar veel ellende van ondervonden.” Deze MOU zal in binnen- en buitenland het vertrouwen in de economie en in het bestuur van het land  helpen verbeteren. Hiervan is Financiën en Planning overtuigd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerklaring: geen monetaire financiering meer