Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verklaring AZP directie: Redan onterecht in diskrediet gebracht

Geplaatst

op

Claudia Marica Redan Azp Jl 9 Detailfoto Detailfoto

In een verklaring over de zaak rond de algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft de directie een verklaring uitgebracht. In de verklaring staat dat de algemeen directeur onterecht in diskrediet is gebracht.

Documenten zouden rondgaan en ook is in de media verschenen dat Redan zich op oneigenlijke wijze zou hebben verrijkt, door onder andere maandelijkse een pensioenuitkering te hebben ontvangen en ook nog een dure auto hebben aangeschaft. Volgens de verklaring is deze informatie verdraaid van de feiten. Deze informatie berust volgens de directie niet op waarheid. De directie vraagt in de verklaring aan de samenleving, niet in te gaan met deze betreurenswaardige vorm van stemmingmakerij.- Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
AZP
zaterdag 1 augustus 2020 22:23

Welke verklaring geeft de AZP directie dan?
Denken ze dat hun ontkenning voldoende moet zijn ?
Er is niets uitgelegd. Denken ze bij het AZP dat de bevolking dom is ?
Niks betreurenswaardig. Geef een goede uitleg aan de belastingbetalers van Suriname.
Redan heeft wel een pensioen ? Waarvoor ?
Is de auto al naar de dealer teruggebracht ?
Waarom rijdt Redan dan nog in die auto ?

Parbhoesingh
zaterdag 1 augustus 2020 22:47

Maak hiervan een politie onderzoek van.Dat zal uitwijzen of ze een strafbare feiten heeft gepleegd.

Carl
zaterdag 1 augustus 2020 23:10

Zou deze informatie niet op waarheid berusten, dan zou het toch op z’n plaats zijn de samenleving, middels deze berichtgeving, wel van de juiste informatie te voorzien?

Ik denk dat de directie met deze betutteling de plank hier volledig mis slaat!

A/H
zaterdag 1 augustus 2020 23:16

Als er nog rook uit de loop van een pistool komt, vraag je je dan af of er misschien mee geschoten is? Zeker van wel en dat is geen gerucht of stemmingmakerij

Zwartje
zondag 2 augustus 2020 07:34

De auto moet terug. Madam de pompadour kan ook zelf een vervoermiddel aanschaffen. Bloedzuiger net als de rest van de ndp. Geld van het volk gebruiken voor eigenbelang terwijl het volk pienaart. Schaamteloze honden. Zelfverrijking, eigenbelang, eigen gewin, geld geld geld hebben. Daar draaide het allemaal om. Paarse rat.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen