woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verkiezingspersoneel wordt eindelijk uitbetaald

lees ook ...

Training plantvermeerderingstechnieken in Saramacca

In het district Saramacca is er op vrijdag 05 augustus jongstleden, door het directoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), een praktische training plant vermeerderi...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) begint eindelijk met de uitbetaling van personeel dat heeft gewerkt in verband met de verkiezingen van 25 mei. Personen die stembiljetten hebben gevouwen voor de verkiezingen zullen vanaf vandaag worden uitbetaald door Biza. De kosten die hiermee gepaard gaan bedragen ongeveer SRD 1.8 miljoen. Dit geld is bestemd voor ruim vierhonderd personen.

Het stembuspersoneel wordt na 14 december uitbetaald via de districtscommissariaten. De vouwers van de stembiljetten, hebben vanaf 13 mei gedurende anderhalve week geholpen met het vouwen van de ruim 800.000 stembiljetten voor de verkiezingen van leden van De Nationale Assemblee en de ressortraad.

Het vouwpersoneel kan zich vandaag, morgen en zaterdag met zijn legitimatiebewijs aanmelden op de financiële afdeling van Biza aan de Wilhelminastraat. Het ministerie is intussen ook klaar met de administratieve zaken voor het uitbetalen van het stembureaupersoneel, meldt de departementsleiding.

Stembureaupersoneel heeft vaker aan de bel getrokken over zijn uitbetaling. Ze vinden dat er te lang hiermee is gewacht. Er is zelfs een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij had de indieners van de petitie beloofd, dat vóór eind dit jaar de uitbetaling zou plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkiezingspersoneel wordt eindelijk uitbetaald