maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Verkiezingspersoneel ontvangt december

lees ook ...

Politie haalt passagiers met openstaande verkeersboetes uit ...

Automobilisten die denken dat ze een verkeersboete niet hoeven te betalen en het land vrij uit gaan, worden op de Johan Adolf Pengelluchthaven uit de rij gehaald door politieambtenaren van de afdeling...

Personeel dat voor, tijdens en na de verkiezingen van 25 mei 2020 heeft gewerkt zal in december, zeven maanden later, uitbetaald worden. Deze mededeling is vandaag gedaan tijdens een persconferentie van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Het ministerie van Financiën en Planning heeft ruim SRD 50 miljoen vrijgemaakt om mensen die gewerkt hebben uit te betalen. Tussen 15 en 24 december vindt de uitbetaling plaats. Het gaat om ongeveer 17.000 personen.

Biza-directeur Nasier Eskak legde uit dat een deel van de uitbetaling zal geschieden door bankovermaking en voor het andere deel, met name het binnenland, in contanten. Dit zal gebeuren via de districtscommissariaten, die ook ook de instructies hebben gekregen over de uitbetaling.

Minister Bronto Somohardjo merkte op dat de uitbetaling lang op zich heeft laten wachten, maar dat dit te maken heeft met de aangetroffen financiële crisis van de vorige regering. President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben volgens Somohardjo hun belofte voor de uitbetaling waargemaakt.

Somohardjo zei verder dat het ministerie zich momenteel bevindt in post-electorale fase van de verkiezingen, waarbij de verkiezingswerkzaamheden worden geëvalueerd en gekeken wordt naar verbeterpunten. Suriname staat volgens de bewindsman bekend voor het organiseren van transparante, eerlijke, algemene, geheime en vrije verkiezingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkiezingspersoneel ontvangt december