zaterdag 16 januari 2021
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
4.5
(2)

Verkiezingspersoneel ontvangt december

lees ook ...

Nieuwe directeur bij ministerie van Volksgezondheid

Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin maakte zojuist bekend op de Covid-persconferentie dat Rakesh Gajadhar Sukul is benoemd tot de nieuwe directeur van het ministerie. “Hij is arts en zal bi...

Personeel dat voor, tijdens en na de verkiezingen van 25 mei 2020 heeft gewerkt zal in december, zeven maanden later, uitbetaald worden. Deze mededeling is vandaag gedaan tijdens een persconferentie van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Het ministerie van Financiën en Planning heeft ruim SRD 50 miljoen vrijgemaakt om mensen die gewerkt hebben uit te betalen. Tussen 15 en 24 december vindt de uitbetaling plaats. Het gaat om ongeveer 17.000 personen.

Biza-directeur Nasier Eskak legde uit dat een deel van de uitbetaling zal geschieden door bankovermaking en voor het andere deel, met name het binnenland, in contanten. Dit zal gebeuren via de districtscommissariaten, die ook ook de instructies hebben gekregen over de uitbetaling.

Minister Bronto Somohardjo merkte op dat de uitbetaling lang op zich heeft laten wachten, maar dat dit te maken heeft met de aangetroffen financiële crisis van de vorige regering. President Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben volgens Somohardjo hun belofte voor de uitbetaling waargemaakt.

Somohardjo zei verder dat het ministerie zich momenteel bevindt in post-electorale fase van de verkiezingen, waarbij de verkiezingswerkzaamheden worden geëvalueerd en gekeken wordt naar verbeterpunten. Suriname staat volgens de bewindsman bekend voor het organiseren van transparante, eerlijke, algemene, geheime en vrije verkiezingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- advertentie --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- advertentie --

meer Suriname

Jaarlijkse herdenking Trefossa met hoogwaardigheidsbekleders

De 105e geboortedag van d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Verkiezingspersoneel ontvangt december