Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verkiezingen Nationaal Jeugdparlement 2017

Geplaatst

op

Vandaag vinden de verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) plaats. Van 7.00 uur tot 18:00 uur kunnen jongeren tussen de 12 en 15 jaar, op 343 stembureaus in het land, hun stem uitbrengen.

Er doen dit jaar 200 kandidaten mee aan de verkiezingen waarvan er uiteindelijk 29 gekozen zullen worden tot jeugdparlementariër, voor de komende drie jaar. De zetelverdeling voor het NJP is Paramaribo 9, Coronie 1, Wanica 4, Nickerie 3 en in Para, Marowijne, Commewijne, Saramacca, Sipaliwini, Brokopondo 2 zetels.

Joan Dogojo, de nieuwe minister van Sport en Jeugdzaken, stelt dat Surinaamse jongeren nu de mogelijkheid krijgen om te participeren op bestuurlijk niveau en hoopt dat de jongeren daarom allemaal actief zullen deelnemen aan het verkiezingsproces.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen