woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
0
(0)

Verkiezingen 2020 zijn slecht georganiseerd volgens het OKB

lees ook ...

Koersen schieten omhoog – Politie niet blij met optred...

- de koersen van de dollar en de euro schieten door het plafond. - Suriname blijft staan achter de ‘One China’-policy. - De politie-eenheden die gisteren optraden bij relletjes in het dorp Jamaica, ...

Het Onafhankelijk Kiesbureau(OKB) is tot de conclusie gekomen dat de verkiezingen van 2020 slecht waren georganiseerd. Er ontbrak de nodige professionaliteit. Partijpolitiek heeft een groot deel van de organisatie en beleving van deze verkiezingen bepaald. De covid-19 pandemie is ook van invloed geweest. Tijdens de evaluatiebijeenkomst over de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn dit enkele algemene  zaken, die naar voren kwamen.

Er is breedvoerig gediscussieerd in groepen met verschillende actoren in Roeli’s Event Centre. Districtscommissarissen, het OKB, het Centraal Hoofdstembureau en verschillende politieke partijen hebben samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken besproken hoe zij de verkiezingsorganisatie kunnen verbeteren. De conclusie en bevindingen  van het OKB zijn volgens minister Somohardjo hard. Teamwork makes the dream work is de motto van Somohardjo. Het organiseren van verkiezingen  is werk van een team en daarom een groepsinspanning. Bij de organisatie van de volgende verkiezingen zal de minister niemand uitsluiten. ”Wij gaan ervoor zorgen dat we met iedereen gaan communiceren. We gaan ervoor zorgen dat wij alle ego’s opzij gaan zetten en dat wij het nationaal belang boven elk belang gaan stellen” zegt de bewindsman.

Ambtenaren en verkiezingsmedewerkers hebben hard gewerkt. Het streven is om de organisatie van de verkiezingen van 2025 vlekkeloos te doen verlopen. Verkiezingen zijn onderdeel van een sterke en gezonde democratie” deelt de minister ook mee.

De aanbevelingen zullen door het  Algemeen Secretariaat Verkiezingen van Biza verder bestudeerd worden. Nasir Eskak directeur van Biza  garandeert dat er bekeken zal worden hoe de verbeterpunten toegepast kunnen worden in het verkiezingsgebeuren. ‘’Het is heel belangrijk dat we bijeen zijn gekomen om alle ideeën en voorstellen aan te horen om te gaan naar verbeteracties” zegt de directeur.

.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkiezingen 2020 zijn slecht georganiseerd volgens het OKB