dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(1)

Verkiezing voor nieuwe Jeugdraad Suriname op 1 juni

lees ook ...

Staatsolie/EBS: de woekerwinsten

Staatsolie, ons eigen staatsbedrijf, honderd procent van de Surinamers, hanteert  de wereldmarkt prijs om de ruwe olie aan de EBS te verkopen. Het is tenslotte olie die  komt uit de Surinaamse bodem e...

In Suriname zal er op 1 juni 2023 een verkiezing gehouden worden voor de nieuwe Jeugdraad Suriname (JRS), het nieuwe wettelijke inspraakorgaan voor jongeren op bestuurlijk niveau. De JRS vervangt het Nationaal Jeugdparlement (NJP) en heeft als doel jongerenparticipatie in het land te bevorderen en te zorgen voor een effectieve vertegenwoordiging van jongeren.

Minister Steven Mac Andrew van AWJ, verantwoordelijk voor het jeugdbeleid, sprak zijn steun uit voor de transformatie van het NJP naar de JRS en benadrukte het belang van jongerenparticipatie. De verkiezing zal voor het eerst landelijk digitaal plaatsvinden, waarbij jongeren tussen 12 en 25 jaar hun stem kunnen uitbrengen.

De gekozen leden van de raad zullen toegewezen worden aan verschillende werkgebieden en ressorten, waarbij ze in het veld input van jongeren moeten verzamelen en hen regelmatig moeten informeren over de verrichtingen van de raad. De kandidaatstelling voor de verkiezing zal op 27 april 2023 plaatsvinden en de verkiezing zelf op 1 juni 2023 van 07:00 uur tot 18:00 uur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkiezing voor nieuwe Jeugdraad Suriname op 1 juni