vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
5
(1)

Verkiezing voor nieuwe Jeugdraad Suriname op 1 juni

lees ook ...

Nieuwsschrijver DNA verdraait eed Gracielle Sluisdom

In een berichtgeving van de nationale assemblee op hun website over de toetreding van Gracielle Sluisdom tot de Nationale assemblee, staat er een zin die elke Surinamer de haren ten berge moet doen ri...

In Suriname zal er op 1 juni 2023 een verkiezing gehouden worden voor de nieuwe Jeugdraad Suriname (JRS), het nieuwe wettelijke inspraakorgaan voor jongeren op bestuurlijk niveau. De JRS vervangt het Nationaal Jeugdparlement (NJP) en heeft als doel jongerenparticipatie in het land te bevorderen en te zorgen voor een effectieve vertegenwoordiging van jongeren.

Minister Steven Mac Andrew van AWJ, verantwoordelijk voor het jeugdbeleid, sprak zijn steun uit voor de transformatie van het NJP naar de JRS en benadrukte het belang van jongerenparticipatie. De verkiezing zal voor het eerst landelijk digitaal plaatsvinden, waarbij jongeren tussen 12 en 25 jaar hun stem kunnen uitbrengen.

De gekozen leden van de raad zullen toegewezen worden aan verschillende werkgebieden en ressorten, waarbij ze in het veld input van jongeren moeten verzamelen en hen regelmatig moeten informeren over de verrichtingen van de raad. De kandidaatstelling voor de verkiezing zal op 27 april 2023 plaatsvinden en de verkiezing zelf op 1 juni 2023 van 07:00 uur tot 18:00 uur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkiezing voor nieuwe Jeugdraad Suriname op 1 juni