maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Verkeersvlaggen overhandigd aan KPS voor verkeersveiligheid

lees ook ...

OM en CIS samen tegen milieudelicten in Suriname

Het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation International Suriname (CIS) hebben een belangrijke stap gezet in de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname door het ondertekenen van een ...

Op 17 juni 2024 ontving de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname (KPS) acht verkeersvlaggen, gedoneerd door de Lions Club Paramaribo Central met steun van Haukes NV. Deze vlaggen zijn bedoeld om het bewustzijn over verkeersveiligheid in de samenleving te vergroten. Lucas Ooft, coördinator van het project bij de Lions, legde uit dat de vlaggen op strategische locaties zullen worden geplaatst en bij elke verkeersdode halfstok zullen worden gehesen.

Het project heeft als doel de verkeersveiligheid in Suriname te bevorderen. Bij een fataal verkeersongeval wordt de vlag halfstok gehesen, terwijl de vlag in top blijft als er geen verkeersdoden zijn gevallen. De politie zorgt dagelijks voor het bijstellen van de vlag. De Lions en het Korps Politie Suriname roepen weggebruikers op om ervoor te zorgen dat de vlag in top blijft.

Politiecommissaris Eshita Hunte van Speciale Diensten nam de vlaggen in ontvangst op de afdeling Verkeer. Zij is blij met de steun van individuen, particulieren, organisaties en serviceclubs die bijdragen aan verkeersveiligheid. “Veilig verkeer is een gedeelde verantwoordelijkheid,” aldus Hunte. De vlaggen zullen zichtbaar zijn op locaties zoals Spanhoek, Lelydorp, Tamenga, Kwatta, Geyersvlijt en het Willem Kraamplein.

De Lions Club Paramaribo Central participeert regelmatig in het platform voor verkeersveiligheid. “Het verkeersvlaggenproject dateert uit de jaren ’70, werd tijdelijk stopgezet en is in 2010 weer opgepakt,” meldde Ooft. Het plan is om samen met het KPS regelmatig de vlaggen en masten te vernieuwen en onderhouden. Het verkeersvlaggensysteem draagt bij aan de bewustwording dat elke burger een rol speelt in verkeersveiligheid. Het KPS en de Lions Club Paramaribo Central hopen met dit project het verkeersfatsoen nieuw leven in te blazen en Surinamers te bemoedigen zich veilig in het verkeer te bewegen. “We zijn allemaal onderdeel van het verkeer,” benadrukt Ooft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkeersvlaggen overhandigd aan KPS voor verkeersveiligheid