woensdag 24 april 2024
26 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

Verkeersveiligheidsmaand afgesloten 15 september

lees ook ...

Parlementsvoorzitter bemiddelt in conflict tussen bandenhand...

Op vrijdag 19 april 2024 hebben een groep bandenimporteurs en tientallen wederverkopers van banden hun zorgen geuit bij de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. Ze zijn het oneens met de...

De 10e Verkeersveiligheidsmaand die op 15 augustus 2022 werd ingeluid en door het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) en het Platform Verkeersveiligheid in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie werd georganiseerd, is vandaag 15 september afgesloten in het Politie Opleidingscentrum. Het thema voor dit jaar was “Gedenk verkeersslachtoffers, creëer mogelijkheden voor leven”. 

Het doel van de veiligheidsmaand was om weggebruikers bewuster te maken van verkeersveiligheid en te streven naar nul verkeersslachtoffers. Ondanks de extra voorlichting, waren er de afgelopen maand toch 07 verkeersdoden te betreuren. Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers en het Platform Verkeersveiligheid, blijven de gemeenschap oproepen zich voorzichtiger te bewegen in het verkeer. Eugenie Esajas, ondervoorzitter Korps Suriname Verkeersvrijwilligers, stelt dat de mentaliteit van verkeersdeelnemers, eerst moet veranderen om zo te komen tot een veiliger rijgedrag.

Op de afsluitingsdag stonden de verkeersslachtoffers oftewel ‘survivors’ en nabestaanden van verkeersslachtoffers centraal. Vanuit het slachtoffernoodfonds kregen zij een enveloppe met inhoud als steun voor de meegemaakte trauma’s. Er werd vanuit de organisatie ook aan de minister gevraagd middelen vrij te maken voor het begeleiden oftewel opzetten van een begeleidingscentrum voor verkeersslachtoffers.

Minister Amoksi gaf aan dat de verkeersveiligheidsmaand formeel een periode zal blijven waarin het Korps Politie Suriname (KPS) in samenwerking met de overige belanghebbenden extra aandacht zal besteden aan verkeersveiligheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkeersveiligheidsmaand afgesloten 15 september