Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verkeersveiligheid Suriname een ieders verantwoordelijkheid

Geplaatst

op

door

Op dinsdag 28 februari en woensdag 01 maart 2017  zal er een tweedaagse workshop gehouden worden, in de Banket Hall van Hotel Torarica, met als thema “Verkeersveiligheid een ieders verantwoordelijkheid”. De workshop wordt georganiseerd door de interdepartementale Commissie voor Verkeersveiligheid in samenwerking met de Pan American Health Organisation (PAHO).

De commissie werd in april 2016 voor een jaar door de Minister van Justitie en Politie geïnstalleerd en heeft als hoofdtaak het uitvoeren van het actieplan van het strategische beleidsplan voor de periode 2015-2020, met betrekking tot verkeersveiligheid. De Commissie bestaat uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Justitie en Politie, het Ministerie van Openbare Werken en het Ministerie van Volksgezondheid en wordt geleid door de waarnemend Directeur van Justitie en Politie, de heer Humphrey Tjin Liep Shie.

Tijdens de workshop zal de verkeersveiligheidssituatie van Suriname gepresenteerd worden. Tevens zal er gesproken worden over het nog in te stellen Verkeersveiligheidsinstituut alsook over het Strategisch Plan voor Verkeersveiligheid. De deelnemers zullen zich buigen over hoe de capaciteit, de coördinatie en het beheer van de verkeersveiligheid bewerkstelligd kunnen worden en hoe te komen tot Veiligere Wegen en Mobiliteit, Veiligere Voertuigen, Veiligere weggebruikers en goede Nazorg. Verschillende sprekers zullen tijdens de workshop uiteenzettingen van het beleid gericht op dit thema presenteren.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Kees de Koning

Hoelang gaan we nog praten?Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen