Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verkeersveiligheid Suriname een ieders verantwoordelijkheid

Geplaatst

op

Op dinsdag 28 februari en woensdag 01 maart 2017  zal er een tweedaagse workshop gehouden worden, in de Banket Hall van Hotel Torarica, met als thema “Verkeersveiligheid een ieders verantwoordelijkheid”. De workshop wordt georganiseerd door de interdepartementale Commissie voor Verkeersveiligheid in samenwerking met de Pan American Health Organisation (PAHO).

De commissie werd in april 2016 voor een jaar door de Minister van Justitie en Politie geïnstalleerd en heeft als hoofdtaak het uitvoeren van het actieplan van het strategische beleidsplan voor de periode 2015-2020, met betrekking tot verkeersveiligheid. De Commissie bestaat uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Justitie en Politie, het Ministerie van Openbare Werken en het Ministerie van Volksgezondheid en wordt geleid door de waarnemend Directeur van Justitie en Politie, de heer Humphrey Tjin Liep Shie.

Tijdens de workshop zal de verkeersveiligheidssituatie van Suriname gepresenteerd worden. Tevens zal er gesproken worden over het nog in te stellen Verkeersveiligheidsinstituut alsook over het Strategisch Plan voor Verkeersveiligheid. De deelnemers zullen zich buigen over hoe de capaciteit, de coördinatie en het beheer van de verkeersveiligheid bewerkstelligd kunnen worden en hoe te komen tot Veiligere Wegen en Mobiliteit, Veiligere Voertuigen, Veiligere weggebruikers en goede Nazorg. Verschillende sprekers zullen tijdens de workshop uiteenzettingen van het beleid gericht op dit thema presenteren.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Kees de Koning

    donderdag 23 februari 2017 at 13:20

    Hoelang gaan we nog praten?

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Suriname

Bewaker in Suriname schiet collega in het gezicht

Geplaatst

op

By

Een 41-jarige bewaker is in de vroege ochtend van maandag 3 december door zijn collega met een jachtgeweer neergeschoten.

De twee mannen waren als bewakers werkzaam waren voor een aannemer. Uit onderzoek bleek dat de collega’s niet dol op elkaar waren en met regelmaat met elkaar ruzie hadden. Nadat de verdachte flink wat alcohol had genuttigd pakte hij een jachtgeweer en schoot hiermee zijn collega in het gezicht waardoor het slachtoffer overleed.

De politie heeft de man opgepakt en het jachtgeweer met munitie in beslag genomen.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |