zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(4)

Verkeersveiligheid dupe van beveiliging regering

lees ook ...

Managementteam Business Development Centre geïnstalleerd

Er is een managementteam aangesteld voor het Suriname Business Development Center (SBC) door minister Rishma Kuldipsingh, van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische In...

Ieder weldenkend mens bezuinigd op zaken die niet nodig zijn. In een gezonde economie bespaard men waar het kan en geeft men uit waar het moet. In Su wordt bespaard opverkeersveiligheid en gezondheid. De beleidsmakers hebben 300 agenten voor hun beveiliging ingezet, en het Korps Politie Suriname telt 1800 leden.

Suriname is echt niet zo gevaarlijk dat de beleidsmakers zoveel agenten moeten inzetten. Het is aanstellerij en belangrijk doen dat de president zowel als zijn vrouw apart met drie auto’s voor en drie volgauto’s rond rijden. In andere goed draaiende economieen, met name Nederland, rijdt de premier gewoon op de fiets, wat een verschil!

Surinaamse beleidsmakers besparen ook niet op buitenlandse reizen. Daar logeert president Santokhi extra luxe logeert en met zijn in de meest luxe hotels met zijn hele familie. Dankzij het gebrek aan agenten om in te zetten voor de verkeersveiligheid is er weer een mensenleven te betreuren. Een familie komt weer in problemen. Was de overledene kostwinner, dan is zijn gezin in problemen, financieel zowel emotioneel.

Want dan krijg je een soort sneeuwbal effect. Daarom trekken we in deze column aan de bel. Regering, u mag niet besparen op mensenlevens. Kijkt u waar u kan besparen op overbodige uitgaven. U weet waar de verspillingen plaatsvinden. Hierbij doen wij een ernstig beroep op de minister van financiën. Het volk bespaart al genoeg. Moeten ze het nu ook nog met hun levens bekopen?

Het resultaat van de laatste kettingbotsing op de Wijdenboschbrug was 17 gewonden en een dode. Dit is het zoveelste ongeluk. Elke dode is er een teveel. Temeer het komt door bezuinigingen die de regering heeft ingevoerd.

De Wijdenboschbrug is niet bestemd voor vervoer van grote vrachtwagens met boomstammen. De vorige regering had een maatregel ingevoerd dat de trucks en zwaar materieel wel over de brug mochten, maar dan onder politie begeleiding en op bepaalde tijdstippen. Het zwaar materieel of de houttrucks mochten niet samen met de overige voertuigen op deze brug over de Suriname rivier gaande en komende van Paramaribo naar Commewijne.

Waarom is men gestopt met zo’n belangrijke, levensreddende maatregel? En waarom wordt er niet geluisterd naar de assemblee leden van Commewijne, van zowel de oppositie als de coalitie. Die pleiten al jaren om het hout vervoer via de Suriname rivier te laten plaatsvinden, via pontons. Dat vervoer via het water zou de meest logische oplossing zijn. Zowel de houtbedrijven als de export haven liggen immers aan het water.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

10 REACTIES

10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnVerkeersveiligheid dupe van beveiliging regering