maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Verkeerslessen nu te zien op SKOROTV

lees ook ...

Vp Brunswijk bespreekt Sarakreek-problemen met bewoners; opl...

Op uitnodiging van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk brachten dorpsbewoners van Sarakreek een bezoek aan zijn kabinet. Tijdens dit bezoek werden de problemen van het dorp besproken en voor enkele kn...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft elf filmpjes ontvangen van de afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname. Het gaat om digitale verkeerslessen, bestemd voor leerlingen.

De filmpjes werden onlangs door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) overhandigd aan Daniela Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst van het MinOWC. Verkeer is opgenomen in het onderwijscurriculum en in leerjaar 7 (de vijfde klas van de basisschool) worden er verkeerslessen verzorgd. De video’s zullen tijdens die lessen worden gebruikt. Aangezien de filmpjes digitaal zijn, kunnen die ook op een ander moment worden bekeken.

Sinds de COVID-19-pandemie hebben de verkeerslessen, waarvan het examen op de lagere scholen wordt afgenomen, geen voortgang gehad. De afdeling Verkeer, die zich normaliter bezighoudt met deze lessen, heeft daarom besloten die digitaal te maken. Ieder filmpje duurt 5 minuten. De filmpjes zijn intussen te zien op het YouTube-kanaal van SkoroTV.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkeerslessen nu te zien op SKOROTV