dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
0.9 C
Amsterdam
5
(1)

Verkeerseducatie wordt opgenomen in onderwijs curriculum

lees ook ...

Biza en CBB lanceren burgerzakenmissies in district Brokopon...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en specifiek het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) kondigen aan dat ze van 24 april tot 13 mei 2024 missies zullen uitvoeren in het district Brokopond...

Het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI) heeft tijd genomen om na te gaan hoe verkeerseducatie deel kan uitmaken van het onderwijs curriculum. De commissie Verkeerseducatie heeft groenlicht hiervoor gekregen na gesprekken met deskundigen, minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en haar staf. Dit meldt het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) in een persbericht.

De commissie is voor acht maanden  ingesteld, en moet integraal advies uitbrengen aan de bewindsvrouw en haar Juspol-collega Kenneth Amoksi over het toevoegen van het vak op de basisschool en het voortgezet onderwijs (VOJ/VOS).

Er komen lesbrieven voor de basisscholen en voor de VOJ-/VOS-scholen modules. Ook moet komen vast te staan hoe het vak verkeerseducatie zal worden getoetst. Bekeken wordt, welk verband er gelegd kan worden met de theorie van  rijscholen. Leerkrachten zullen ook getrained worden door de commissie.

De werkgroep hiervoor staat onder leiding van P. Landveld (VVI), secretaris D. Kruydenhof (VVI), alsook de leden D. Wijntuin (Juspol), C. Paitoe en M. Dinmohamed (KPS), J. Mijnals en R. Uiterloo (OWC), Helmut Gezius (KSV) en B. Blinker (OW).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkeerseducatie wordt opgenomen in onderwijs curriculum