woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(1)

Verkeersbrigadiers nu ook op voortgezet onderwijs

lees ook ...

Ambassadeur Han Jing prijst nauwe samenwerking tussen China ...

Ambassadeur Han Jing, die onlangs zijn driejarige termijn als Chinese ambassadeur in Suriname heeft afgesloten, sprak vol lof over de nauwe samenwerking tussen China en Suriname. Tijdens een afscheids...

Het voortgezet onderwijs heeft nu ook verkeersbrigadiertjes naast de lagere school. Op de Froweinschool is een pilot gestart dit schooljaar. Helmut Gezius voorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), ziet dit werk als een stuk erfgoed, die Suriname uniek maakt in de regio. Het is de bedoeling dit uit te laten groeien tot een landelijk project. Vanaf augustus 2020 ontstond dit idee, maar kon niet direct worden uitgevoerd.

“Goede dingen verdienen navolging. Daarom hebben we het ook uitgerold binnen het voortgezet onderwijs. Wat mij betreft mag dat ook naar het middelbaar onderwijs, omdat de behoefte er is”, merkt Gezius op.

Vijftien scholieren van de Froweinschool zijn wekenlang getraind op een aantal verkeerveiligheidspunten. Ook de leerkrachten Judith Benjamin en Chenelva Nora van de school zijn getraind door het KPS, alsook medewerkers van TotalEnergies die de brigadiersattributen heeft gedoneerd.

Directeur Errol IJzer van de Froweinschool vindt het een eer, dat zijn school is gekozen om de pilot te draaien. “Het is voor ons een mijlpaal. En dit gaat zeker bijdragen aan de veiligheid van onze kinderen”, zegt de schoolleider, die ook benadrukt, dat auto’s met heel hoge snelheden rijden tijdens schooluren.

Brigadier Shemar Droefs is uitgekozen als leider over dit project en is enthousiast. “De trainingen waren leerrijk en heel leuk. En ik ben trots dat ik mocht meedoen”,

De Caprino Alendy muloschool op Latour kon door zaken die nog in orde gemaakt moeten worden in de omgeving, niet meegenomen worden in de pilotfase, terwijl dat wel het plan was. Zodra de belemmeringen op de wegen zijn opgeheven, zal deze school aan bod komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerkeersbrigadiers nu ook op voortgezet onderwijs