Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verkeersbarometer op 41: 17-jarige Julien Wielingen overleden

Geplaatst

op

door

De 17-jarige Julien Wielingen is in het ziekenhuis overleden, na betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval op dinsdag 6 augustus aan de Indira Gandhiweg.
Julien zat als duorijder op een bromfiets die bestuurd werd door zijn neef J. K. De bromfietsbestuurder reed op dinsdag 6 augustus, met een hoge snelheid, op het rijwielpad langs de Indira Gandhiweg. Ter hoogte van Pontbuiten kwam de bromfiets tegen enkele planken aan. Deze planken waren over een plas water voor een handelszaak geplaatst om het voor klanten mogelijk te maken de zaak binnen te stappen, zonder door het water te moeten waden.
J.K. en Julien kwamen te vallen en liepen verwondingen op. Per ontboden ambulance werden zij overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis . Julien werd in kritieke toestand op de afdeling Intensive Care van de ziekeninrichting opgenomen, alwaar hij op woensdag 7 augustus overleden is.
Met het overlijden van Julien staat de verkeersbarometer op 41.De politie van Latour, die belast is met het onderzoek in deze zaak, heeft na afstemming met het Openbaar Ministerie het ontzielde lichaam van Julien Wielingen voor obductie in beslag genomen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

VVD neemt partijcentrum in gebruik te Menkendam

Geplaatst

op

door

Er moet afgerekend worden met het zeventig jaar falend leiderschap. De sleutel om de vicieuze cirkel te kunnen doorbreken en nieuwe leiders te kiezen, ligt in handen van het volk op 25 mei 2020. Dit stelt Alice Amafo, voorzitter van Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD), bij de ingebruikname van het partijcentrum te Menkendam. De VVD – de Fajalobi Beweging – stelt Suriname op de eerste plaats.

Het partijcentrum staat open voor alle Surinamers, zegt Amafo. Met de opening van het volkshuis, is de partij in de volgende fase van het strategische plan naar de verkiezingen beland. De VVD wil dat er verandering komt in het land.  “Wij zijn geen oppositie- of coalitiepartij, maar een volkspartij,” stelt Amafo. De volkspartij is voor en door het volk, waarbij de Surinamer centraal staat. Het fundament van de partij is de Fajalobi Beweging. De fajalobi staat voor liefde voor land en volk, terwijl de Surinaamse vlag het bindmiddel is. Verder vindt de politica dat besluiten in belang van het land genomen moeten worden.

De VVD-voorzitter heeft verder aangekaart, dat het land in een neerwaartse spiraal is beland. In 1863 is de slavernij afgeschaft, maar “vandaag de dag leven Surinamers nog als slaven in eigen land.” Personen gaan gebukt onder armoede en ellende, terwijl er geweldige cijfers geproduceerd worden om aan te tonen hoe goed het gaat met het land. Het is tijd voor een nieuwe politieke orde, met Suriname als nummer 1. De VVD is op 6 april geproclameerd. De partij stond daarvoor bekend als de Plattelandsbewonerspartij (PBP), die op 3 april 51 jaar bestond. Amafo geeft vanaf 12 mei vorig jaar leiding aan de partij. De ex-Abop-topper is bij acclamatie gekozen.


Lees verder

Suriname

Rukwinden richten schade aan

Geplaatst

op

door

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft zich samen met zijn collega Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) georiënteerd in Paramaribo-Noord waar rukwinden hebben huisgehouden. Er is direct hulp geboden aan één van de getroffenen. Op de kruising van de Medon- en Achillestraat is een compleet dak van een woning weggerukt en terechtgekomen op een ander huis.

Volgens Chotkan is de schade aan de woning enorm. Verder is er ook waterschade geleden. Ook een elekctriciteitsmast is aanzienlijk beschadigd, waardoor er geen elektriciteit is in die omgeving. Voor de aanpak van schade aan een waterleidingbuis is door minister Tsang contact opgenomen met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij.

Op diverse plekken wordt de schade in kaart gebracht. De politie en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zijn al aan het werk. Vernomen wordt dat gedetineerden zullen worden ingezet om het puin op te ruimen. Niemand is gewond geraakt.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X