maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
5
(1)

Verjonging inspectieapparaat: “Eerste ronde selectie succesvol afgerond”

lees ook ...

Spoedoverleg over situatie Villa Brazil

Het Korps Politie Suriname (KPS) is momenteel in spoedoverleg over de situatie te Villa Brazil in het Matawaigebied. Veiligheidsfunctionarissen zijn samen met korpschef Bryan Isaacs in overleg hoe de ...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft een streng selectieproces opgezet om nieuwe inspecteurs aan te trekken en de vergrijzing binnen het inspectieapparaat tegen te gaan. Deze inspanning maakt deel uit van een bredere transitie van het inspectieapparaat, die inmiddels al acht maanden in gang is. De eerste ronde van de selectieprocedure is al succesvol afgerond.

Tijdens deze ronde moesten de kandidaten een grondig interview doorstaan, waarbij ze vragen over zichzelf en diverse inspectiezaken moesten beantwoorden. Na deze fase is een groep kandidaten afgevallen, terwijl de resterende kandidaten zich voorbereiden op de tweede ronde.

De tweede ronde, die binnenkort van start gaat, zal de overgebleven kandidaten toetsen op hun probleemoplossend vermogen, visie en innovatiekracht. Ze zullen een praktijkgerichte opdracht moeten uitvoeren, die dient als belangrijke maatstaf voor hun geschiktheid als inspecteur. Aangezien de problemen in het veld vaak uitdagend zijn, moeten de kandidaten bewijzen dat zij deze effectief kunnen aanpakken.

De nieuwe inspecteurs worden al vanaf het komende schooljaar 2024-2025 ingezet, als onderdeel van het bredere strategische plan van het ministerie. Dit plan, dat in concept is afgerond en wacht op goedkeuring, omvat ook de invoering van een nieuwe HRM-structuur voor het inspectieapparaat. Deze nieuwe structuur is bedoeld om betere carrièreontwikkelingsmogelijkheden te bieden en het algehele functioneren van het apparaat te verbeteren.

De vernieuwing en versterking van het inspectieapparaat zijn cruciaal voor de kwaliteit van het onderwijs in Suriname. Met de introductie van jonge, goed opgeleide inspecteurs en een verbeterde HRM-structuur zet MinOWC belangrijke stappen richting een toekomstbestendig onderwijsinspectieapparaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerjonging inspectieapparaat: "Eerste ronde selectie succesvol afgerond"