maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Verhoogde vervoerstoelage regering is aangehouden,en niet teruggedraaid

lees ook ...

Intrekking grondbeschikkingen Hollandse Kamp

Kapitein Sergio Jubithana van Hollandse Kamp, is tevens voorzitter van de Organisatie van Inheemse Dorpshoofden in Para en Wanica. Hij heeft meegedeeld dat de minister van Grondbeleid en Bosbeheer hee...

Uit een missive van de Raad van Ministers die vorige week is aangenomen bleek dat de regering toch de verhoogde vervoerstoelage van de regering heeft aangehouden.  De toelage mag gedeclareerd worden, wanneer de bewindslieden hun privé-auto’s  inzetten. Tijdens de Assembleevergadering, waar deze kwestie door coalitie en oppositie  werd aangekaart zei men dat de missive ingetrokken zou worden.

De regering heeft besloten om de verhoogde toelage aan te houden voor de tijd dat de solidariteitsheffing wordt geïnd. Oppositie en de coalitie hadden gevraagd om de verhoging terug te draaien. Nu blijkt dat de regering  het besluit heeft  aangehouden. Dit is bevestigd door minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo.

De  NDP-fractieleider vindt dit ongehoord.”Nu is de samenleving gewoon voor de maling gehouden, want de missive is niet ingetrokken maar aangehouden” aldus Parmessar. Hij vind dat de coalitie en de regering de samenleving hebben misleid.

Per 1 januari waren de verhogingen voor de president SRD.750,- per dag, voor de vice-president SRD.625,- en voor de ministers SRD.515,- .

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerhoogde vervoerstoelage regering is aangehouden,en niet teruggedraaid