Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verhoogde prijs stadsrit te zwaar voor Surinaamse ouders?

Geplaatst

op

Bussen In Suriname

De prijs voor een stads busrit die laatstelijk van SRD 1.85 opgetrokken werd naar SRD5. is een veel besproken onderwerp in de Surinaamse samenleving. Vaak wordt de vraag gesteld of en hoe ouders dit kunnen opbrengen als ze meerdere kinderen naar school moeten sturen.

De mening van de voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie(PLO) John Mahadewsingh daarover is, dat ouders die dat niet kunnen betalen, hun kinderen in de eigen buurt op school kunnen inschrijven. Het is de keuze van ouders hun kinderen buiten de eigen buurt school te laten gaan. De lijnbushouders kunnen daar niet onder lijden. Hij geeft ook aan dat de overheid voor leerlingen die toch ver naar school moeten gaan, schoolbussen en Staatsbussen inzet, die vrijwel helemaal gesubsidieerd zijn.

De nieuwe prijs voor een busrit is door een deskundige gecalculeerd en terug te koppelen naar de stijging van de winkelprijzen. Doordat de nieuwe prijs voor een busrit is aangepast naar een reële prijs, hoeven de bushouders geen brandstof compensatie meer te krijgen. De prijs van SRD5 voor een stadsrit zal alleen omhoog gaan als de brandstofprijs met meerdere SRD’s stijgt.

In Suriname ligt het openbaar vervoer sinds lange tijd(meer dan 50 jaar) voor een groot deel in handen van particulieren; de zogenoemde ‘wilde bussen’. Dit systeem is door de jaren heen steeds meer gestructureerd geworden. Het werkt goed en velen zijn afhankelijk van deze vorm van openbaar vervoer.   –  culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen