zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verhoogde inspecties en ondersteuning voor ondernemers in Nickerie

lees ook ...

Surinaamse regering onthult plan voor herstel veiligheidsgev...

Tijdens een vergadering in De Nationale Assemblee hebben minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, en zijn collega van Defensie, Krishna Mathoera, onthuld dat de regering plannen heeft om het ...

In een recente ontwikkeling die de samenwerking tussen overheidsinstanties en het bedrijfsleven benadrukt, organiseerde de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie een cruciale informatiesessie in Nickerie. Deze sessie, die plaatsvond op 23 maart bij het Commissariaat van de districtscommissaris (dc), had als doel een dialoog op gang te brengen tussen de overheid en lokale ondernemers om gezamenlijke maatregelen en acties te ontwikkelen ter bevordering van de lokale economie en het waarborgen van regelgeving.

De dc van Nickerie, Senrita Gobardhan, prees de hoge opkomst en betrokkenheid, wat de noodzaak en urgentie van deze samenwerking onderstreept. De focus ligt niet alleen op het stimuleren van meer bedrijvigheid in het district maar ook op het aantrekken van investeringen.

Ook Hariëtte Ramdien, vertegenwoordiger van Nickerie in De Nationale Assemblee, erkende het belang van deze initiatieven, vooral in het licht van de uitdagingen die de COVID-19-pandemie met zich meebracht. Zij moedigde ondernemers aan om ondanks deze uitdagingen door te zetten en de handen ineen te slaan voor een betere gemeenschap.

Vanuit het ministerie werden verschillende ondersteuningsmechanismen voor ondernemers gepresenteerd door Karishma Mathoera, directeur van Ondernemerschap. Hierbij werden het KMO-fonds en de KMO-Unit uitgelicht, welke ondernemers ondersteunen bij financieringsaanvragen en kosteloze trainingen aanbieden voor bedrijfsontwikkeling. Het SURGE-project werd ook benoemd als een bron van financiering en begeleiding voor ondernemers.

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken riep op tot samenwerking en naleving van wet- en regelgeving, met de nadruk op de toegenomen inspectie-activiteiten van de ECD. Ze benadrukte de openheid voor dialoog en samenwerking met het bedrijfsleven om gezamenlijk vooruitgang te boeken.

De bijeenkomst omvatte ook een presentatie door de coördinator van de ECD, Pertabsing Goerdayal, die dieper inging op de inspectieprocessen en het belang van samenwerking met ondernemers en andere stakeholders. Door middel van casepresentaties werd de aandacht gevestigd op economische delicten en de noodzaak voor een gezamenlijke aanpak hiertegen.

Deze informatiesessie markeert een belangrijke stap in de richting van een hechtere samenwerking tussen het ministerie en lokale ondernemers in Nickerie, gericht op een duurzame en bloeiende lokale economie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerhoogde inspecties en ondersteuning voor ondernemers in Nickerie