vrijdag 27 januari 2023
27.7 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verhoogde benzineprijs maakt levensonderhoud zwaarder

lees ook ...

Eerste resultaten voorstudie Corantijnbrug zijn binnen

Na een traject van voorbereidingen door Suriname en Guyana  werd op 04 mei 2022 door de Surinaamse regering aan het ingenieursbureau WSP Caribbean de opdracht gegeven om de nodige voorstudies te doen ...

De benzineprijs  voor loodvrije benzine is omhoog gegaan bij SOL en Shell.  Verwacht wordt  dat GO2 en Roy Boedhoe Entreprises hetzelfde zullen doen. Sirodjenie Jankie, de voorzitter van de  Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB) zegt dat er een omzetdaling is van 30 procent.

De voorzitter zegt dat het een kwestie is van vraag en aanbod en niet in de eerste plaats de verhoging van de prijs op de wereldmarkt. Volgens haar hebben de pomstationhouders het zwaar. Nu de prijs omhoog is gegaan wordt er minder gereden. De pomphouder verdient dus minder. Ze willen hun personeel blijven betalen, om hen te behouden.

Er zijn nu mensen, die hun eigen auto door de gestegen kosten laten staan. Taxichauffeurs durven de verhoogde benzineprijzen niet altijd door te berekenen naar de klanten, omdat die de prijzen nu al hoog vinden. De gemiddelde persoon is zeer verontwaardigd over de  verhoogde brandstofprijzen. Ook kleine ondernemers klagen dat de overheid hen niet heeft voorbereid op de stijging van deze prijzen. Een ondernemer die eerder SRD.250,- betaalde voor een volle tank, moet nu SRD. 450,- daarvoor neertellen, en houdt overall minder winst over. De prijs bij SOL en Shell is gestegen van 11,74 naar SRD.11,98. Diesel is niet gestegen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerhoogde benzineprijs maakt levensonderhoud zwaarder