zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
0
(0)

Verhoogde benzineprijs maakt levensonderhoud zwaarder

lees ook ...

Toeloop van patiënten met Rotavirus bij RGD-poliklinieken

Er is door het ministerie van Volksgezondheid en de directie van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) direct na de uitbraak van het Rotavirus werk ervan gemaakt om extra faciliteiten ter bes...

De benzineprijs  voor loodvrije benzine is omhoog gegaan bij SOL en Shell.  Verwacht wordt  dat GO2 en Roy Boedhoe Entreprises hetzelfde zullen doen. Sirodjenie Jankie, de voorzitter van de  Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB) zegt dat er een omzetdaling is van 30 procent.

De voorzitter zegt dat het een kwestie is van vraag en aanbod en niet in de eerste plaats de verhoging van de prijs op de wereldmarkt. Volgens haar hebben de pomstationhouders het zwaar. Nu de prijs omhoog is gegaan wordt er minder gereden. De pomphouder verdient dus minder. Ze willen hun personeel blijven betalen, om hen te behouden.

Er zijn nu mensen, die hun eigen auto door de gestegen kosten laten staan. Taxichauffeurs durven de verhoogde benzineprijzen niet altijd door te berekenen naar de klanten, omdat die de prijzen nu al hoog vinden. De gemiddelde persoon is zeer verontwaardigd over de  verhoogde brandstofprijzen. Ook kleine ondernemers klagen dat de overheid hen niet heeft voorbereid op de stijging van deze prijzen. Een ondernemer die eerder SRD.250,- betaalde voor een volle tank, moet nu SRD. 450,- daarvoor neertellen, en houdt overall minder winst over. De prijs bij SOL en Shell is gestegen van 11,74 naar SRD.11,98. Diesel is niet gestegen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerhoogde benzineprijs maakt levensonderhoud zwaarder