dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Verhoging gemberproductie Marowijne

lees ook ...

Centrale Bank maakt Surinaamse jongeren financieel bewust

“Plan your money, plant your future,” is dit jaar het thema tijdens de Global Money Week 2023 (GMW). Dit is het jaarlijks evenement om jongeren financieel wijzer te maken. Het thema richt zich op duur...

De gemberteelt zal in het district Marowijne naar een hoger peil worden getild. Voor een groep geïdentificeerde gemberboeren zullen nog dit jaar trainingen voor het verbouwen van gember worden verzorgd. Vice President Ronnie Brunswijk, tijdens de Raad van Ministers vergadering van 11 augustus 2021 goedkeuring gegeven aan dit voorstel.

Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland een werk arm van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft volgens minister Gracia Emanuel als hoofdtaak het ondersteunen van het agrarisch gebeuren in het Binnenland door middel van het ontwikkelen van projecten die noodzakelijk worden geacht voor het systematisch verbeteren van teeltmethode en capaciteit versterken.

In het kader van capaciteitsversterking en verhoogde gemberproductie zijn er bij veld oriëntaties potentiële gember boeren geïdentificeerd. De boeren zullen getraind worden in Good Agriculture Practice (GAP) ter verhoging van de productie waarbij kwaliteit en continuïteit ook zal worden meegenomen. Ook de verwerkers van gember zullen worden getraind in foodprocessing, foodtechnology en hygiëne.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerhoging gemberproductie Marowijne