zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(3)

Verhoging Entry Fee leidt tot verontwaardiging bij Surinaams bedrijfsleven

lees ook ...

Samenleving geprezen voor bijdrage aan succesvolle strijd te...

De korpsleiding van de Surinaamse politie heeft haar tevredenheid geuit over de resultaten die tot dusver zijn behaald in het kader van de "Operatie Zero Tolerance". Met lof aan de medewerkers, die in...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) uit haar verontwaardiging over het eenzijdige besluit van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking om het tarief voor het binnenkomen van het land te verhogen naar US$ 50 of 50 euro, per 15 mei aanstaande. Dit nieuws heeft geleid tot een golf van afschuw onder lokale bedrijven, die bezorgd zijn over de onvoorziene gevolgen van deze maatregel, zo meldt de VSB in haar publicatie De Nieuwslijn.

Volgens de VSB zal de verhoging van de Entry Fee ongetwijfeld een impact hebben op verschillende aspecten van de Surinaamse economie en samenleving. Een direct effect zal merkbaar zijn in de toerismesector, waar reizigers nu geconfronteerd worden met aanzienlijk hogere kosten voor het betreden van het land. Dit kan leiden tot een daling van het aantal toeristen dat Suriname bezoekt, met als gevolg verminderde inkomsten voor hotels, restaurants, touroperators en andere gerelateerde bedrijven.

Daarnaast kan het ook een negatieve invloed hebben op de werkgelegenheid in deze sector, wat een zware klap zou betekenen voor duizenden Surinamers die werkzaam zijn in de toerismesector. Bovendien, bovenop de tariefverhoging, komen de effecten van klimaatverandering, waardoor bepaalde delen van het toeristische binnenland al gesloten zijn.

De ontoegankelijkheid of hoge kosten van transport vanwege het gebrek aan water zorgen ook al voor onvoorziene kostenstijgingen. Ook geeft de regering blijk van onvoldoende inzicht in het belang van de economische bijdrage van reizigers uit Frans-Guyana en expats vanwege Oil & Gas.

De VSB benadrukt dat het van cruciaal belang is dat de overheid haar besluiten motiveert en onderbouwt met relevante feiten, argumenten en juridische grondslagen, om zo het vertrouwen van burgers in het bestuur te waarborgen en willekeur te voorkomen. Het naleven van de motiveringsplicht draagt bij aan een goed functionerende rechtsstaat waarin de overheid verantwoordelijkheid neemt voor haar handelen en open staat voor kritiek en controle.

Het Surinaamse bedrijfsleven voelt zich buitengesloten en genegeerd door de regering door het gebrek aan overleg over deze beslissing. Overleg tussen de overheid en de private sector is essentieel om ervoor te zorgen dat beleidsbeslissingen worden genomen met inachtneming van de belangen van alle belanghebbenden.

De VSB roept de regering op om een dialoog aan te gaan met het bedrijfsleven en samen te werken aan constructieve oplossingen die zowel het land als de private sector ten goede komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerhoging Entry Fee leidt tot verontwaardiging bij Surinaams bedrijfsleven