zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Vergunningsaanvragen zullen makkelijker worden gemaakt

lees ook ...

Looppad voor verkeersveiligheid Domburg

Op maandag 15 april jongstleden werd een aanvang gemaakt met de aanleg van een looppad te Domburg.  Dit moet de leefomgeving meer veiligheid bieden, naast verkeersveiligheid. Het project beoogt een lo...

Het directoraat Technologische Innovatie (TI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), is een technische samenwerking aangegaan met de Compete Caribbean Partnership facility (CCPF) van de Inter-American Development Bank (IDB) voor het project “Leveraging Digital Technology to Improve the Business Environment in Suriname.’’

Deze samenwerking vindt plaats binnen het kader van Het directoraat Technologische Innovatie is belast met de coördinatie en monitoring van dit project dat voortvloeit uit een schenking van CCPF/IDB. Het doel van deze technische samenwerking is het verbeteren van de effectiviteit, efficiëntie en toegankelijkheid van processen voor het aanvragen en verlengen van vergunningsaanvragen in Suriname.

Op het digitale platform zal er meer duidelijkheid worden verschaft, waarbij de aanvrager via dit platform de afhandeling van zijn aanvraag kan volgen. Voorts zullen er ook mogelijkheden ontwikkeld worden om andere diensten van het ministerie te versnellen (te automatiseren).

Het ministerie van EZ is nu op zoek naar een consultant voor het evalueren van het bestaand bedrijfslicentiesysteem en de processen, alsook het ontwerpen van een oplossing middels digitale technologie om de transparantie en efficiëntie van het systeem te verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVergunningsaanvragen zullen makkelijker worden gemaakt