maandag 6 februari 2023
26.1 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Vergunningsaanvragen zullen makkelijker worden gemaakt

lees ook ...

Vijfde gerestaureerd pand Stichting Stadsherstel Paramaribo ...

De eindoplevering van het vijfde gerestaureerde pand van de Stichting Stadsherstel Paramaribo aan de Prinsessestraat 47 te Paramaribo vindt op 6 februari plaats. In 1912 kocht Coenraad Jacob Johan van...

Het directoraat Technologische Innovatie (TI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), is een technische samenwerking aangegaan met de Compete Caribbean Partnership facility (CCPF) van de Inter-American Development Bank (IDB) voor het project “Leveraging Digital Technology to Improve the Business Environment in Suriname.’’

Deze samenwerking vindt plaats binnen het kader van Het directoraat Technologische Innovatie is belast met de coördinatie en monitoring van dit project dat voortvloeit uit een schenking van CCPF/IDB. Het doel van deze technische samenwerking is het verbeteren van de effectiviteit, efficiëntie en toegankelijkheid van processen voor het aanvragen en verlengen van vergunningsaanvragen in Suriname.

Op het digitale platform zal er meer duidelijkheid worden verschaft, waarbij de aanvrager via dit platform de afhandeling van zijn aanvraag kan volgen. Voorts zullen er ook mogelijkheden ontwikkeld worden om andere diensten van het ministerie te versnellen (te automatiseren).

Het ministerie van EZ is nu op zoek naar een consultant voor het evalueren van het bestaand bedrijfslicentiesysteem en de processen, alsook het ontwerpen van een oplossing middels digitale technologie om de transparantie en efficiëntie van het systeem te verbeteren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVergunningsaanvragen zullen makkelijker worden gemaakt