woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
5
(1)

Vergunning verlenen aan Guyanese vissers verwerpelijk

lees ook ...

Opwarming protestgolf Organic: Weg met Chan

Zaterdag is de kick- off van de tweede protestgolf geweest bij Kwakoe wat nauwelijks 500 mensen op de been bracht.  Vanaf de toelichting van de demonstratie op de 597  Organic Facebookpagina in de lif...

De President van Guyana Irfaan Ali, heeft kort geleden aan de Surinaamse regering gevraagd om gezamenlijk de visserij op de Corantijnrivier te ordenen, zodat men afkomt van stromannen. Deze stromannen verhandelen vergunningen tegen enorme bedragen aan vissers. Veel Guyanese vissers zijn afhankelijk van deze lieden.

Zufikar Mustapha, de Guyanese minister van Visserij heeft reeds meegedeeld, dat Suriname binnen niet al te lange tijd vergunningen zal verlenen aan Guyanezen op dit gebied. Alleen moet de overeenkomst tussen Guyana en Suriname nog geratificeerd worden.

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij, ziet hierin werkgelegenheid voor Suriname, en inkomsten als er vergunning wordt verleend aan Guyanese vissers om te vissen in de Corantijrivier. De minister vindt, dat het zal werken in het voordeel van Suriname.

De  bestuurskundige August Boldewijn vindt het” Fnuikend en verwerpelijk” als dit gebeurt, terwijl wij nu trachten om de financieel economische situatie in Suriname te verbeteren. Hij stelt dat wij nu in een urgentiefase zitten. Alle zeilen moeten worden bijgezet, om inkomsten te verwerven. De regering kan dus geen vergunningen  verlenen aan Guyanese vissers. Als dit gebeurt, zal er nauwelijks wat overblijven voor Suriname. De inkomsten van het land moeten ook hieruit komen. Wij hebben geld nodig om de economie van het land stabiel te houden en dan kan Guyana niet in de gelegenheid gesteld worden om geld te verdienen op de Corantijrivier. Er wordt  juist werkgelegenheid geschapen voor Guyanese vissers en Suriname zal nadeel ervan ondervinden. De bestuurskundige heeft duidelijk een ander mening hierover.

Boldewijn stelt, dat er van het Parlement verwacht word,  dat er vragen gesteld worden over deze situatie. Waarom wil de regering zoiets doen? Wat houdt de visserijovereenkomst tussen Guyana en Suriname in?

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVergunning verlenen aan Guyanese vissers verwerpelijk