donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

“Vergoeding sociale rechtsbijstand belediging advocatuur”

lees ook ...

Compositie Rudi en Eunice Fernand winnaar Suripop

De 21e editie van Suripop is gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Hun compositie, Dya Mi De, is vertolkt door Naomi Sastra. Daarnaast heeft zij ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede b...

Advocaten, die kosteloze strafzaken doen, vinden dat hun vergoeding omhoog moet. Nu kunnen zij na afronding van een strafzaak SRD 500 declareren. Zij ontvangen SRD 0,55 per verreden kilometer als zij een bezoek aan het cellenhuis brengen.

Advocaten die deze zaken behandelen vinden dat deze bedragen een belediging zijn voor de advocatuur. De bedragen SRD 500 en SRD 0,55 zijn heel karig in vergelijking met de uren die advocaten in de rechtszaal moeten doorbrengen, de devaluatie en verhoging van de benzineprijzen. Er moet volgens advocaten niet alleen gekeken worden naar de verhoging voor delen van de rechterlijke macht, maar ook naar de sociale advocatuur.

Het grootste deel van de verdachten valt onder de sociale rechtsbijstand. Deze groep vraagt naar kosteloze rechtsbijstand. “Wil je praten over een goede rechtspleging in strafzaken, dan is het van belang dat een verdachte rechtsbijstand geniet. Het wordt tijd dat gekeken wordt naar de verhoging van de vergoeding,” zeggen de advocaten.” Er zijn weinig advocaten die toegevoegde zaken willen doen vanwege de lage vergoeding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Vergoeding sociale rechtsbijstand belediging advocatuur"