donderdag 18 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
4.5
(2)

Vergoeding regering voor inzet privévoertuigen

lees ook ...

Tweede Kamer delegatie op werkbezoek in Suriname over slaver...

Negen leden van de Nederlandse Tweede Kamer zijn momenteel voor een werkbezoek in Suriname. Het gaat om de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken, met vertegenwoordigers van acht verschillende politiek...

Regeringslieden gebruiken dienstvoertuigen om hun taak uit te voeren. Nu gaat er op social media een missive viraal van de Raad van Ministers. Hierin staat dat de regering word vergoed voor het inzetten van hun privévoertuigen voor de dienst. Dit is goedgekeurd door de Raad van Ministers  en het is ingegaan per 1 januari 2021.

Er is gesteld dat de President SRD.750,- per dag mag ontvangen. De Vicepresident krijgt SRD.625,- .Ministers mogen SRD. 515,- per dag uitbetaald krijgen voor hun ingezette privé voertuig.

Dit is heel verwarrend voor de gemeenschap. Politicus Carl Breeveld zegt dat deze regeling heroverwogen moet worden. De regering heeft transparantie beloofd en die is ook nodig zegt Breeveld desgevraagd. Volgens hem is het van belang, dat er een onderzoek komt. Waarom is de regering overgestapt naar deze regeling. Het moet duidelijk zijn als deze regeling goedkoper is. Hij zegt ook, dat de regering moet toelichten hoeveel mensen momenteel gebruik maken van hun eigen voertuig. Dit uitleg is nodig om speculaties te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVergoeding regering voor inzet privévoertuigen