zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

Vergadering Volksgezondheid met Public-Private partners

lees ook ...

Dronken bestuurder ramt safe city camera

De politie van het bureau Flora deed op zondag 21 mei na een melding van een verkeersongeval aan de Coesewijnestraat met materiële schade, de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen constateerden de ...

Newmont Suriname, LCC heeft in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid en Crown Agents, op 05 mei 2023 een Public-Private Partnerschap (PPP) bijeenkomst gehouden waarbij de vooruitgang die tot nu toe is geboekt in het gezamenlijke Resilience & Recovery programma te doen kennen. Ook kregen de belangrijkste belanghebbenden een kans om diepgaande discussies te hebben over het groeiende belang van PPP’s in Suriname.

Het Resilience & Recovery Programma maakt deel uit van Newmont Suriname’s Public-Private Partnerschap (PPP) gericht op het verbeteren van het gezondheidssysteem van het land en het opbouwen van capaciteit en weerbaarheid te bieden in geval van toekomstige noodsituaties op gezondheidsgebied. Sinds de lancering in oktober 2022 heeft het programma aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het bereiken van de doelstellingen.

In samenwerking met Medische Zending en COVAB zijn interventies ontwikkeld om de gezondheidszorg te verbeteren en problemen in de gezondheidszorg aan te pakken, gedragsveranderingsactiviteiten (BCC) zijn uitgevoerd in Oost-Suriname en Paramaribo en wordt momenteel gewerkt aan de aanschaf van ‘cold chain’ apparatuur.

De bijeenkomst werd geopend door de minister van Volksgezondheid, drs. Amar Ramadhin die zijn waardering uitsprak naar Newmont en Crown Agents voor hun prestatie en inzet bij het versterken van de gezondheidssector in Suriname. Hij benadrukte het belang van zo een Public-Private Partnerschap (PPP) met de woorden: “Het versterken van de institutionele en infrastructurele capaciteit van het ministerie van Volksgezondheid en andere ministeries vereist samenwerking met de particuliere sector.”

Shirley Sowma-Sumter, Senior Director External Relations Newmont Suriname, gaf aan dat dit soort partnerschappen essentieel zijn voor Suriname omdat het uitvoeren van een succesvol Public-Private Partnerschap (PPP) ook in overeenstemming is met het doel van het creëren van waarde en het verbeteren van levens door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw. Het bedrijf is erop gefocust om op lang termijn voldoende weerbaarheid en toekomstige gemeenschapsontwikkeling te genereren in Suriname en de gemeenschappen waar Newmont opereert. Het bedrijf is een van de grootste buitenlandse directe investeerders in Suriname.

In de paneldiscussie waaraan meededen: Rakesh Gajadhar Sukul (medisch directeur), Sherida Mormon (VSB-directeur) en Javier Asin (Technisch hoofd van het Resilience & Recovery programma) werd besproken de voordelen van PPPs, de rol van de particuliere sector op publieke gebieden, het delen van best practices en het identificeren van manieren om veerkracht in Suriname op te bouwen door middel van PPP programma’s.

Het succes van het Resilience and Recovery-programma en de conferentie heeft de aanzienlijke impact aangetoond van partnerschappen en samenwerkingsverbanden tussen de publieke en private sector bij het bereiken van duurzame verbeteringen in de gezondheidszorg en andere publieke gebieden. Newmont Suriname, het Ministerie van Volksgezondheid en Crown Agents zullen zich blijven inzetten zich in voor succes van het Resilience and Recovery programma en toekomstige publiek-private samenwerkings-initiatieven in Suriname.

Het programma hield in: Het in oktober 2022 gelanceerde publiek-private samenwerking (PPS) van Newmont Suriname, LLC (Newmont) en het Ministerie van Volksgezondheid om de Surinaamse gemeenschap te helpen herstellen van de COVID-19-pandemie en het gezondheidssysteem van het land te versterken voor toekomstige pandemieën.

Dit programma wordt uitgevoerd door Crown Agents, een internationale ontwikkelings-organisatie met uitgebreide ervaring in het adviseren en ondersteunen van overheden en gemeenschappen bij het ontwerpen, bouwen en operationaliseren van veerkrachtigere gezondheidssystemen. De totale waarde van het programma was US$ 1,2 miljoen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVergadering Volksgezondheid met Public-Private partners