dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Vergadering over stijgende criminaliteit leidt tot aanvullende maatregelen

lees ook ...

Vuilophalers leggen werk neer

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft officieel bekendgemaakt dat vuilophaal vanaf vandaag gedeeltelijk niet gegarandeerd is. De vuilophalers hebben te kennen gegeven aan Suriname Herald, dat ...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft een dringend onderhoud gehad met de korpsleiding om de toenemende criminaliteit in Suriname aan te pakken. Tijdens de vergadering op maandag 24 juni 2024, besproken met korpschef Bryan Isaacs, directeur Sharma Lakhisaran van Justitie en Politie, en andere leidinggevenden van het Korps Politie Suriname (KPS), werden aanvullende maatregelen tegen de stijgende criminaliteit vastgesteld.

Minister Amoksi benadrukte dat criminaliteitsbestrijding een topprioriteit is voor de regering. “We zien momenteel zeker twee tot drie berovingen per dag,” verklaarde hij, wat aanleiding gaf tot dit overleg om de veiligheid van de gemeenschap te garanderen. De evaluatie betrof een breed scala aan functionarissen die gezamenlijk bijdragen aan het handhaven van de veiligheid in Suriname.

Met de steun van de regering, andere korpsen en samenwerking met het ministerie van Defensie, verwacht de minister meer resultaten te boeken. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de capaciteit en training van politieagenten, waarbij het korps zelf initiatieven neemt in samenwerking met partners om trainingen te organiseren. Deze trainingen vinden zowel nationaal als regionaal en internationaal plaats, gericht op het continu bijbrengen van vakmanschap en vaardigheden aan opsporingsambtenaren.

Korpschef Isaacs benadrukte het belang van deze voortdurende training en capaciteitsversterking. Minister Amoksi voegde hieraan toe dat er recentelijk trainingen zijn afgerond in het kader van het Makandra-project met Nederland, wat de professionaliteit van het korps verder heeft versterkt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVergadering over stijgende criminaliteit leidt tot aanvullende maatregelen