woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Vergadering over actuele kwesties dinsdag in DNA

lees ook ...

President Santokhi: “Bidden voor Suriname van cruciaal...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een bezoek gebracht aan de Apostolische Bevrijdingskerk van Jezus Christus. Deze kerk herdenkt zondag het feit dat zij 36 jaar terug haar activiteiten aan het ...

De vergadering die voor vorige week gepland was in De Nationale Assemblee, waarin over actuele situaties zou worden gesproken, gaat dinsdag door. Naast de ingekomen stukken zullen assembleeleden vragen aan de regering stellen over de Covid-situatie in het land, de kwestie van de verhoogde energietarieven en de stand van zaken over de start van het nieuwe schooljaar.

In de samenleving is er nogal kritiek op de Covid-situatie, omdat het aantal besmettingen en doden aan het stijgen is en er geen verscherpte maatregelen zijn gekomen. De maatregelen zijn voor de komende drie weken verlengd tot en met 11 oktober. Bij de update van het Covid-dashboard gisteravond bleek dat er tien personen zijn gestorven aan de gevolgen van een coronabesmetting. Voor deze maand alleen zijn er al 134 sterfgevallen en in totaal 855.

Onlangs zijn de energietarieven aangepast. Voor het reces van het parlement had DNA-voorzitter al aangekondigd dat er hierover moet worden gediscussieerd, omdat de tarieven soms niet correct zijn.

Het nieuwe schooljaar begint op 11 oktober. Daarom wil DNA van minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur horen hoe het ministerie denkt om de onderwijsvernieuwingen aan te pakken. Zo wil hij net als andere volksvertegenwoordigers weten of het veld goed is geïnformeerd over de vernieuwingen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVergadering over actuele kwesties dinsdag in DNA