maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
4
(1)

Vereniging van journalisten kiest nieuw bestuur

lees ook ...

Amerikaanse ambassade schenkt US$ 345.600 voor restauratie E...

Met de officiële toewijzing van US$ 345.600 door de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams aan de voorzitter van de Stichting Elisabeth Samson Huis Cynthia MacLeod, is de restauratie van het al j...

Zaterdag jongstleden heeft de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) een nieuw bestuur gekozen met als voorzitter Vishmohanie Thomas die Carla Boëtius opvogt. Het nieuwe bestuur bestaat verder uit Raoul Lith (ondervoorzitter), Jason Pinas (secretaris), Naomi Hoever (penningmeester) en Siphra Goudland (commissaris).

De  doelen die het nieuw bestuur nastreeft zijn, nog meer dan voorheen, de persvrijheid uitdragen en verantwoorde journalistiek bevorderen, de  SVJ zichtbaarder maken en eenheid uit te stralen in de samenleving, door mediawerkers die niet zijn aangesloten te interesseren voor het lidmaatschap. Het bestuur wil de leden zoveel mogelijk betrekken bij het werk. Ook is het hun bedoeling de op zich genomen taken uit te voeren met zoveel als mogelijk alle media en mediawerkers, de(wettelijk) geoorloofde kanalen/mogelijkheden en de kracht van social media.

Het nieuwe bestuur bedankte het afgetreden team voor zijn inzet. Het team zal voortbouwen op de goede dingen waarvoor het vorige bestuur de basis legde. Boëtius leidde de organisatie sinds 18 november 2017. De SVJ heeft volgens de teruggetreden voorzitter haar rol en plaats in de samenleving opgeëist en is, indachtig  de doelstellingen, zoals verwoord in de statuten, opgekomen voor zowel individuele leden als voor de journalistieke vrijheid en vrijheid van meningsuiting in algemene zin.

Boëtius adviseert interactie tussen bestuur en leden onder andere door activiteiten. “Wees alert, normen en waarden zijn in de uitverkoop”, was haar waarschuwing en riep de SVJ op normvervaging tegen te gaan en zich niet hierin te laten meeslepen .

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVereniging van journalisten kiest nieuw bestuur