woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
4
(1)

Vereniging van journalisten kiest nieuw bestuur

lees ook ...

Chinese ambassadeur en vp Brunswijk blikken terug op vruchtb...

Ambassadeur Han Jing van de Volksrepubliek China verlaat Suriname na drie dienstjaren. Tijdens een afscheidsbezoek op woensdag 10 juli 2024 aan Vice-President (vp) Ronnie Brunswijk, spraken beide func...

Zaterdag jongstleden heeft de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) een nieuw bestuur gekozen met als voorzitter Vishmohanie Thomas die Carla Boëtius opvogt. Het nieuwe bestuur bestaat verder uit Raoul Lith (ondervoorzitter), Jason Pinas (secretaris), Naomi Hoever (penningmeester) en Siphra Goudland (commissaris).

De  doelen die het nieuw bestuur nastreeft zijn, nog meer dan voorheen, de persvrijheid uitdragen en verantwoorde journalistiek bevorderen, de  SVJ zichtbaarder maken en eenheid uit te stralen in de samenleving, door mediawerkers die niet zijn aangesloten te interesseren voor het lidmaatschap. Het bestuur wil de leden zoveel mogelijk betrekken bij het werk. Ook is het hun bedoeling de op zich genomen taken uit te voeren met zoveel als mogelijk alle media en mediawerkers, de(wettelijk) geoorloofde kanalen/mogelijkheden en de kracht van social media.

Het nieuwe bestuur bedankte het afgetreden team voor zijn inzet. Het team zal voortbouwen op de goede dingen waarvoor het vorige bestuur de basis legde. Boëtius leidde de organisatie sinds 18 november 2017. De SVJ heeft volgens de teruggetreden voorzitter haar rol en plaats in de samenleving opgeëist en is, indachtig  de doelstellingen, zoals verwoord in de statuten, opgekomen voor zowel individuele leden als voor de journalistieke vrijheid en vrijheid van meningsuiting in algemene zin.

Boëtius adviseert interactie tussen bestuur en leden onder andere door activiteiten. “Wees alert, normen en waarden zijn in de uitverkoop”, was haar waarschuwing en riep de SVJ op normvervaging tegen te gaan en zich niet hierin te laten meeslepen .

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVereniging van journalisten kiest nieuw bestuur