maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verenigde Nederlandse gemeenten en BIZA pakken de draad op

lees ook ...

SURINAM AIRWAYS RECOVERY PLAN

The SLM in Suriname has just reported that the ‘Arena Group’ is the new name under which the services provided by the well-known SurAir Cargo, SurAir Catering and SurAir Ground Services will be offere...

De Verenigde Nederlandse Gemeenten (VNG) bezochten afgelopen donderdag  het departement het departement Personeelsontwikkeling, Organisatie & Efficiency Beleid(PO&E) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa). Marjory Mulier, onderdirecteur PO&E gaf aan dat het overheidsgebeuren  verbeterd moet worden door middel van trainingen en opleidingen aan ambtenaren voor het beter functioneren van het overheidsapparaat.

Minister Bronto Somohardjo van Biza heeft recentelijk in bijzijn van directeur Nasier Eskak en directeur Human Resource Management (HRM), Jacintha Thomas-Alfaisie, de twee VNG-vertegenwoordigers Maarten Beks, beleidsadviseur Bestuurszaken en Projectleider Irene ten Teije ontvangen. De bewindsman is verheugd met de hernieuwde samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Tussen beide partijen bestond er reeds in 2009 een Memorandum of Understanding (MoU) inzake projectvoorstellen voor het ministerie Binnenlandse Zaken. Hierin is onder andere opgenomen operationalisering projectaanvraag Surinaamse en Nederlandse overheden; operationalisering projectaanvraag Leergang Personeel en Organisatieadviseur Surinaamse Overheid en de operationalisering projectaanvraag ontwikkeling en toepassing Toolkit P en O; project Functiehuis. Voor onderdirecteur Mullier is het belangrijk dat invulling aan deze samenwerking wordt gegeven.

VNG-vertegenwoordiger Beks gaat na hoe en op welke gebieden de samenwerking tussen Suriname en zijn organisatie verder gestalte kan worden gegeven. “In het verleden was er al een samenwerking, dus kijken wij nu ernaar uit op welke manier wij die weer kunnen oppakken. Alle gemeenten in Nederland zijn leden van de VNG. De VNG is een private vereniging en wij zorgen ervoor dat de boodschap van de gemeente wordt doorgespeeld naar de centrale overheid, en wij leveren diensten aan de gemeente.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerenigde Nederlandse gemeenten en BIZA pakken de draad op