woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verenigde Nederlandse gemeenten en BIZA pakken de draad op

lees ook ...

Suriname agriculture project versterkt cassavesector met mod...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in samenwerking met de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) cassave-raspermachines verstrekt aan meer dan 40 klei...

De Verenigde Nederlandse Gemeenten (VNG) bezochten afgelopen donderdag  het departement het departement Personeelsontwikkeling, Organisatie & Efficiency Beleid(PO&E) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa). Marjory Mulier, onderdirecteur PO&E gaf aan dat het overheidsgebeuren  verbeterd moet worden door middel van trainingen en opleidingen aan ambtenaren voor het beter functioneren van het overheidsapparaat.

Minister Bronto Somohardjo van Biza heeft recentelijk in bijzijn van directeur Nasier Eskak en directeur Human Resource Management (HRM), Jacintha Thomas-Alfaisie, de twee VNG-vertegenwoordigers Maarten Beks, beleidsadviseur Bestuurszaken en Projectleider Irene ten Teije ontvangen. De bewindsman is verheugd met de hernieuwde samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Tussen beide partijen bestond er reeds in 2009 een Memorandum of Understanding (MoU) inzake projectvoorstellen voor het ministerie Binnenlandse Zaken. Hierin is onder andere opgenomen operationalisering projectaanvraag Surinaamse en Nederlandse overheden; operationalisering projectaanvraag Leergang Personeel en Organisatieadviseur Surinaamse Overheid en de operationalisering projectaanvraag ontwikkeling en toepassing Toolkit P en O; project Functiehuis. Voor onderdirecteur Mullier is het belangrijk dat invulling aan deze samenwerking wordt gegeven.

VNG-vertegenwoordiger Beks gaat na hoe en op welke gebieden de samenwerking tussen Suriname en zijn organisatie verder gestalte kan worden gegeven. “In het verleden was er al een samenwerking, dus kijken wij nu ernaar uit op welke manier wij die weer kunnen oppakken. Alle gemeenten in Nederland zijn leden van de VNG. De VNG is een private vereniging en wij zorgen ervoor dat de boodschap van de gemeente wordt doorgespeeld naar de centrale overheid, en wij leveren diensten aan de gemeente.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerenigde Nederlandse gemeenten en BIZA pakken de draad op